avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună dimineața, In ce condiții trebuie dovedit ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună dimineața, In ce condiții trebuie dovedit agentului de ...

Bună dimineața,

In ce condiții trebuie dovedit agentului de politie motivul pentru care întru într-un oraș aflat în carantina?

Asta seară, a trebui sa vin împreună cu prietena mea la sora mea aflata într-un oraș ce este în carantina, deoarece din cauza muncii mâine trebuie sa fie prezenta acolo și trebuie sa stam cu nepoata mea pana vine de la munca. Am decis sa vin cu o seara înainte, sa nu ma trezesc cu noaptea în cap și sa rămân peste noapte la ea.

La intrare un oraș am prezentat declarațiile, completate și menționat că mergem pentru a avea grija de un copil, iar agentul nu a vrut sa ne permită întrarea în oraș, susținând ca trebuie sa ii dovedim ca facem acel lucru, lucru imposibil de făcut, însă nu vad de ce ar fi necesar atâta timp cat vorbim despre declarație pe proprie răspundere, care, după cum ii spune și titlul, e răspunderea mea dacă nu fac acel lucru, iar dacă sunt prins în oraș făcând altceva eu răspund.

Pe ce baza poate cere agentul sa ii fac dovada ca eu merg în oraș fix pentru ce e bifat în declarație?

I-am dat exemplu ca pe declarație se poate bifa inclusiv că merg pentru "itp, service sau alte lucruri pentru întreținerea mașinii" inclusiv spălarea acesteia, iar el a spus ca da, dacă merg sa spăl mașina trebuie sa ii prezint bon de la spălătorie. Și dacă merg la kaufland sa ii dau bonul de la casa.

Nu am găsit în legea 55 și nici în hotărârea de consiliu articol sa oblige la dovedirea ca eu merg sa fac un anumit lucru. Și chiar dacă as suna persoana sa confirme ca am grija de un copil, poate agentul zice ca am vorbit dinainte cu ea și dacă nu are chef tot nu ma lasă să întru.

Sa nu mai zic ca, agenții îți pun mana pe acte, și se prezintă la geamul mașinii fără mască, și cică sa evitam îmbolnăvirile.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2020
mariustz, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 20:22, 17 Noiembrie 2020
Nu e o noutate că modul de control în astfel de situații este lăsat la aprecierea agentului constatator. Acest aspect se știe de la precedenta folosire a declarațiilor, din starea de urgență.

Nu prea aveți ce face, și atunci, în starea de urgență puteau cere dovezi suplimentare.
Pai atâta timp cât nu exista un articol care sa le permită acest lucru, de ce o fac? Mie îmi suna a abuz în serviciu care dovedit, poate fi sancționat
Maine poimâine ne întreabă rutiera la controale de rutina ce am mâncat la prânz sau câte ore am dormit noaptea.
Ar fi trebuit sa-l intrebati cum sa-i prezentati bonul fiscal de la Kaufland sau spalatorie daca nu va lasa sa ajungeti acolo sa spalati masina, poate atunci isi dadea seama de stupizenia cerintei sale.
Nu stiu daca puteti considera un abuz, mai degraba eu spun ca nu va incadrati in nici unul dintre motivele din declaratie, pentru asta cred ca v-a refuzat.
"Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități" nu inseamna ingrijirea oricarui copil, ci al dvs. personal.

Prin urmare, cred ca nu poate fi vorba de un abuz.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Nu specifica nicăieri sa fie copilul meu.

alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie


După cum se vede scrie îngrijirea/însotirea copiilor/membrilor de familie, deci fiind nepoata mea se încadrează inclusiv la membru de familie. Și câteva cuvinte înainte se observa ca poți merge inclusiv pentru îngrijirea unei rude. Și oricum, ar fi total absurd să poți merge în oraș sa speli mașina ori sa te duci la biserică și sa nu poți sa ajungi sa ai grija de un copil ca nu e al tău. Serios.

Atâta timp cât agentul nu are baza legală ca să ceară informații suplimentare, nu ar trebui s-o facă.

In declarație sunt o grămadă de motive justificate, cum ar fi și îngrijirea unei proprietăți aflate acolo, dacă eu am apartament acolo, ori un teren, ori altceva, ce fac? Țin actele în mașină sa ii arat la agent? În baza la ce lege? Deoarece în lege spune ca se prezintă doar declarație pe propria răspundere, nu declarație și alte documente justificative cum vor agenții.

Aia care merg la biserica ce prezintă? Aia care merg sa se tundă ce prezintă? Au voie? Saloanele sunt deschise.
Aia care merg sa doneze sânge? Dar aia care merg să-și ia medicamente ca se simt rău, ce fac, ii pune agentul sa aducă analize? Serios.

O lege făcută prost și în graba părerea mea.

ludo a scris:

Ar fi trebuit sa-l intrebati cum sa-i prezentati bonul fiscal de la Kaufland sau spalatorie daca nu va lasa sa ajungeti acolo sa spalati masina, poate atunci isi dadea seama de stupizenia cerintei sale.

I-am enumerat și legea 55 și hotărârea dsu dar nu ai cu cine. Nici nu ma așteptam având în vedere ca a venit la mine cu masca pe bărbie și cu un ton autoritar. Dacă ii chemam un coleg sa îl amendeze ca nu poarta masca în spațiu public sigur ajungeam pe la secție ca am prea mult tupeu. Asta e Romanica noastră draga.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2020
mariustz, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am și eu o întrebare și va mulțumesc anticipat ... AdelaDumitras AdelaDumitras Buna ziua,am și eu o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns.In data de 21.11.2020 la ora 23:30 soțul meu a plecat de acasa îndreptându-se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ... Whyarewehere Whyarewehere Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ajuns in intersectie, a inceput traficul sa vina pe dreapta, m-am oprit, dar nu pe banda si ... (vezi toată discuția)
Cand esti singur maria1956 maria1956 Sunt in urmatoarea situatie am 61 de 2ani fac tratament cu citostatice, sunt singurul copil al parintilor mei. mama desi ii este greu (o inteleg )s-a urcat in ... (vezi toată discuția)