avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt ...

Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt este urmatoare:
Sunt insarcinata in 5 luni, locuiesc în Germania iar tatăl copilului a hotărât sa plece în Romania deoarece parintii lui sunau săptămânal ca nu pot trai fără el, îl șantajau emoțional ca ii vor găsi "reci", ca vor muri din cauza lui, ca nu mai are cine sa le dea o cana de apa....sunau la 3- dimineata ca le e rău ca le a crescut tensiunea , noapte după ora 23. El mi-a a spus ca știe ca nu l va ierta Dumnezeu dar nu poate sa si aibe parintii pe conștiința si a decis sa plece. Eu vreau sa raman In Germania, sunt asistent medical. Îmi doresc ca fiica mea sa si scunoasca tatal dar nici nu as vrea sa ma șantajeze atunci când voi avea nevoie de o procura ceva. Nu stiu cum sa procedez, nu stiu cum va evolua relația dintr e noi în calitate de parinti nu de soti. Fetita a fost conceputa în Germania și îmi doresc sa rămânem aici, consider ca are un viitor mai bun decât în România. Sunt șanse sa fiu obligata in vreun fel sa ma intorc on tara daca tatal va cere asta în instanta? Ati mai auzit de astfel de cazuri în care parintii locuiesc în tari diferite...? Cum se procedează cu programul de vizita....etc....
Orice sfat, orice vorba imi va fi de folos. Va mulțumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am inteles daca sunteti soti sau nu.
Oricum ar fi, nu va poate obliga sa va intoarceti in tara.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Nu suntem căsătoriți.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci, ca sa fie tatal fetii, va trebui sa o recunoasca si abia apoi se pune problema de unde va locui copilul, autoritatea parinteasca etc.
Sunteti in avantaj ca sunteti in Germania.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice solicitate privind minora se va judeca în Germania ,conform legislației germane asa ca tatăl Nu prea poate să facă demersuri aflându -se în țară.
Așadar eu trebuie sa apelez in Germania la instanță iar el va fi nevoit sa vina din România la proces....
Sa mai adaug...eu nu am cetățenie germana și nici fetita nu va avea. Fata va avea adresa de domiciliu cu mine în Germania. Voi avea nevoie de semnatura/procura de la tata pt scoala, medic etc? As putea merge cu fetita în vacanta în Romania fără procura de la tata?
Mentione ca în viitor voi apela la un avocat neamt sa ma sfătuiesc cu acesta.
Ma repet, îmi doresc ca în CN în dreptul tatălui sa nu fie linie, sa fie trecut ca tata și fiica sa l cunoască și va fi alegerea ei daca pe viitor va mai dori sa păstreze legatura cu el sau nu....îmi doresc sa plătească pensie alimentara și eventual unele cheltuieli, îmi doresc ce este mai bine pentru fetita și viitorul ei.....dar ma gândesc ca ar exista și varianta ca tatăl sa mi puna bete în roata atunci cand/daca voi avea nevoie de semnatura lui la scoala, medic eventual o vacanță.... De aceea trebuie sa ma gândesc foarte bine și sa cântăresc avantajele și dezavantajele unui proces.
Ce șanse as avea sa primesc custodia deplina(sau totala nu stiu cum se numeste exact)? Am înțeles ca în acest caz nu as mai avea nevoie de semnatura lui.

Alte discuții în legătură

Competenta Mary355 Mary355 este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia cu tata italian maraispas2 maraispas2 am trait in Italia in concubinaj cu un cetatean italian casatorit. eram amandoi medici la acelasi spital in Italia. am nascut un copil care are acum 4 ani pe ... (vezi toată discuția)
Competenta Mary355 Mary355 In Bucuresti in cadrul unui proces bazat pe conventia de la Haga se hotareste ca minorul ramine in tara la mama si nu va fi extradat. Instantele din provincie ... (vezi toată discuția)