avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna seara, Se da urmatoarea speta: - apartament, bun ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna seara, Se da urmatoarea speta: - apartament, bun in proces ...

Articolul 72 alin (2) din OUG 70/2020 a fost abrogat/modificat?

Buna seara,

Se da urmatoarea speta:
- apartament, bun in proces de partaj. Pentru utilitati, exista contracte diferite (energie si apa curenta pe numele unuia dintre co-proprietari / gaze naturale pe numele celui de-al doilea co-proprietar)
- apartamentul nu mai este locuit. Titularul contractului pentru prestari servicii livrare apa curenta solicita companiei furnizoare sa rezilieze contractul. Compania refuza pe motiv ca este in vigoare art 72 alin 2 din OUG 70/2020 :
(2) Pe perioada stării de alertă, operatorii de apă, canal și salubritate asigură continuitatea furnizarea serviciilor de utilități respective, iar în situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, amână efectuarea acestei operațiuni până la încetarea stării de alertă.
- doar comania de apa este cea care refuza debransarea
- toate datoriile sunt platite la zi

Stiu ca a fost abrogat articolul 72 alin (1), dar nu am gasit nimic cu privire la abrogarea art 72 alin (2).

Ma puteti ajuta cu mai multe referinte, va rog?
Va multumesc
O seara frumoasa si un sfarsit de saptamana placut,
Mariana
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
mariana_d, utilizator

Alte discuții în legătură

Debranșare apă!!! Mihaela.B.P Mihaela.B.P Bună dimineața! Ne confruntăm cu următoarea situație: locuind într-un imobil de 4 etaje cu 20 de apartamente pe scara, fiind trei scări în total, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, articolul 72, aliniatul 1 din oug 70/2020 mai este ... celeonora celeonora Buna ziua, articolul 72, aliniatul 1 din OUG 70/2020 mai este in vigoare, se mai aplica ? \" (1)Pe perioada starii de alerta , operatorii de transport si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pot fi deconectat de electrica pe perioada starii de ... cretzu1234 cretzu1234 BUNA ZIUA POT FI DECONECTAT DE ELECTRICA PE PERIOADA STARII DE ALERTA? DIN CATESTIU NU SE POATE VA ROG SA MA AJUTATI.MULTUMESC ANTICIPAT (vezi toată discuția)