avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul din interior?
Temeiul de drept este art. 209 lit. i ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Executron , utilizator 19:38, 9 Aprilie 2011
Poate fi si concurs furt cu distrugere.
Da, incadrarile ar fi acestea , furt calificat, efractia fiind orice patrundere fara drept in locuinta cuiva,prin distrugerea unui dispozitiv de inchidere. Infracţiunea de distrugere a sistemului de închidere este absorbită în această formă calificată de furt.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
Deci este vorba de furt simplu si distrugere ...?
pai e furt calificat clar nu furt simplu ca doar n-a bagat bmana in buzunar ci a intrat prin efractie.De distrugere nu cred ca poate fi vorba ca probabil doar si-a facut putin loc pe unde sa intre
Si eu zic ca este intrare prin efractie.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)