avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentic - potential mostenitor in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentic - potential mostenitor in strainatate

Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu accepte testamentul, ci doar ce formalitati ar trebui sa faca sora pentru recunoasterea acestuia si incheierea sucesiunii catre sotia mea. Sau nu este nevoie ca aceasta sa recunosca testamentul, tinind cont ca e unul autentic, la notariat?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
misupatrik, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:05, 7 Ianuarie 2022
Descendenții sunt moștenitori rezervatari. În aceasta calitate, dacă testamentul este excesiv și le încalcă rezerva succesorala, pot solicita reductiunea acestuia.
Dacă cumnata dvs este de acord cu testamentul, nu are nicio pretenție la succesiunea tatălui și nu are nimic împotriva ca averea tatălui sa rămână soției dvs, sa dea declarație de renunțare la succesiune, la Ambasada sau Consulat.
Buna ziua, revin pe acest subiect. Am gasit doua tipuri de declaratie: Declaraţie de renunţare la succesiunea legală, Declaraţie de renunţare la succesiunea testamentară, Declaraţie de acceptare a succesiunii testamentare. Care trebuie completata? Ea nu este mentionata in testament de loc ... deci trebuie sa accepte (dar nu e prezenta in testament) sau sa renunte (dar nu e prezenta in testament). Am mai gasit si model pentru: Model de declaraţie de acceptare a succesiunii legale şi testamentare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratie de renuntare la succesiunea legala. Cumnata dvs nu este beneficiara a testamentului, fiind doar mostenitor legal, in calitate de fiica.
Sotia dvs este si mostenitor legal si testamentar.

Declaratia de acceptare a succesiunii are ca efect dobandirea calitatii de mostenitor.
Multumesc! Asta va insemna automat si acceptarea testamentului?
Daca prin "a accepta testamentul' va referiti ca sora sotiei este de acord cu testamentul lasat de tata, ca nu il "ataca" si ca nu are nimic impotriva ca absolut tot sa ii ramana sotiei dvs, trebuie sa dea declaratie de renuntare.

Daca da declaratie de acceptare, inseamna ca are pretentii la succesiune, ca isi vrea rezerva succesorala, ca nu e de acord cu testamentul si ca acesta se va reduce, iar sotia dvs nu va mai mosteni tot.

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Testament recunoscut de mostenitorul legal gabivoch gabivoch Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul ... (vezi toată discuția)