avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... rog un raspuns la urmatoarea situate : o persoana ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

rog un raspuns la urmatoarea situate : o persoana singura are ...

rog un raspuns la urmatoarea situate : o persoana singura are urmatoarele venituri : 800 lei pensie de invaliditate gr.2; 625 lei indemnizatie de handicap accentuat (375 + 250) ; 1.438 lei indemnizatie conf. DL118/1990 ; TOTAL 2.863. Aparent se depaseste plafonul de 2.053 lei dar stiu ca veniturile din DL 118/1990 conf,. art.7 (1 )si (2) nu afecteaza plafoanele de venituri in functie de care se stabilesc chiriile ,,, si ajutoarele sociale . Nu stiu insa daca veniturile din pensia de invaliditate si de handicap influienteaza sau nu plafonul de venituri . pentru ajutorul de incalzire .multumesc pentru ajutor .

Alte discuții în legătură

Drept de munca persoana cu handicap loriel loriel O persoana cu handicap gr 2, cu hipoacuzie congenitala, care primeste pensie de handicap, are dreptul sa fie angajat cu contract de munca? Exista limitari cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, ... Alexandru ddb Alexandru ddb Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, adica accentuat si primesc pensie de la stat de 800 lei dar mi-au restictionat dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap Ciprian767 Ciprian767 Salut,eu sint in grupa a 2 a de handicap, si sunt curios din 2019 ce valoare va avea pensia mea?Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)