avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA norme cod fiscal 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

norme cod fiscal 2010

Doresc interpretari juridice, fiscale , contabile sau de orice alta natura ale articolului 127 aliniat 2 indice 1 explicate si prin Normele metodologice ale codului fiscal astfel :

" Persoana fizica, care nu a devenit deja persoana impozabila pentru alte activitati, se considera ca realizeaza o activitate economica din exploatarea bunurilor corporale sau necorporale, daca actioneaza ca atare, de o maniera indepnedenta si activitatea respectiva este desfasurata in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate, in sesnul art 127 alin 2 Cod fiscal"

Intrebare? Cand o persoana fizica devine persoana fizica impozabila pentru alte activitati.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 13:40, 31 Ianuarie 2010
de exemplu: o persoana fizica care vinde un imobil(apartamentul personal) nu este considerata persoana impozabila pentru acea vanzare, in conditiile in care ar vinde si alte proprietati se considera ca obtine venituri cu caracter de continuitate nu ca o activitate ocazionala!
Imobilele "vechi" si terenurile agricole cf codului fiscal sunt scutite de tva. Nu sunt scutite cladirile noi si terenurile construibile.
Deci o persoana fizica devine platitoare de tva numai pentru tranzactiile repetitive de cladiri noi si terenuri construibile.
Va rog sa analizati atent redactarea articolului care face referire la :persoane impozabile pentru ALTE ACTIVITATI" . Deci intrebarea mea este "cand o persoana fizica poate deveni persoana impozabila pentru ALTE ACTIVITATI decat cele de rezultate din "exploatarea bunurilor corporale si necorporale"
Alte activitati pot si si "prestarile de servicii", nu doar comert.
constat ca acest articol creaza dificultati in interpretare si aplicare
prestarea de servicii este catalogata de catre Codul Fiscal ca fiind tot de natura comerciala, prestatorii de servicii ca si forme de organizare pot fi "societati comerciale", persoane fizice autorizate, intreprindere familiala etc

DAR persoana fizica?

Alte discuții în legătură

Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva persoane fizice burceaneluta burceaneluta am vandut un teren in august 2007 si am cumparat un altul in aceiasi zi, pe care l-am vandut in mai 2008, imi poate da cineva o informatie referitoare la tva? (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)