avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hello. Recent am participat la programul Work and ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hello. Recent am participat la programul Work and Travel. Am ...

Hello.

Recent am participat la programul Work and Travel.
Am ajuns in america printr-o agentie (cu rol de mediator) care a luat la randul ei contact cu sponsorul de viza si s-a ocupat de toate actele necesare.

Conform contractului cu agentia. Ea nu raspunde de mine in state. Conform contractului dintre mine si angajator, aceste trebuie sa imi asigure cazare in cadrul proprietatii in care lucrez, mobilata si utilata complet, iar conform drepturilor mele ca cetatean strain cu viza, angajatorul este obligat sa imi puna la dispozitie o cazare care nu imi pericliteaza sanatatea.

Problema este ca am fost cazata intr-o casa plina de mucegai, jeg, cu gauri in pereti. Foarte insalubra, fara toate dotsrile necesare (vesela, masina de spalat, vase de gatit, caldura, aer conditionat), pentru care plateam lunar chirie.

Problema a fost ca am cerut sa fiu mutata in alt loc sau alta unitate de cazare, nefiind o problema sa platesc in plus pentru conditii mai bune.
Angajatorul mi-a zis ca nu are cum sa ma ajute, si daca nu mi convine, sa plec.
Ceea ce s-a si intamplat, doar ca pana mi-a oferit sponsorul de viza alt job, pe care l-am refuzat fiindca mi-a oferit detalii incomplete despre noul loc de cazare iar salariul era mult mai mic, a trebuit sa stau o saptamana in America, pe banii mei, pana agentia din Bucuresti s-a decis sa imi raspuna la mail si sa ma ajute cu schimbarea biletului de avion.

Pe cine as outea trage la raspundere pentru toate cletuielile efectuate dupa neintelegerea cu angajatorul?
E necesar sa apelez la un avocat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 28 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, in contractul cu firma intermediara scrie ca ei nu isi asuma responsabilitatea pentru ce se intampla pentru mine in state.

Ma gandesc ca ar trebui sa trag angajatorul la raspundere. Dar angajatorul e reprezentat de sponsorul de viza.

Si angajatorul si sponsorul de viza isi au sediul in sua. Ar trebui sa vorbesc cu un avocat de acolo? Sau se poate rezolva si aici?
~ Conținut șters la cerere ~
Poate nu ar strica si un mesaj catre Ambasada SUA din tara, sa stie si ei ce fac angajatorii dumnealor...
Am dat deja mail la ambasada. Dar dureaza cateva luni sa raspunda

Ionut.ion a scris:

Poate nu ar strica si un mesaj catre Ambasada SUA din tara, sa stie si ei ce fac angajatorii dumnealor...

Alte discuții în legătură

Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Green card seliman seliman Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ??? Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Casatorie in noua zeelanda, divort in romania? MariaLiliana MariaLiliana Buna ziua! Am o situatie foarte complicata si as avea nevoie de niste sfaturi. In Decembrie 2009 m-am casatorit in Noua Zeelanda, cu un cetatean american. Dupa ... (vezi toată discuția)