avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea programului de lucru

O angajata nu respecta programul de lucru. Zilnic vine cu 30 min mai tarziu. I-am tot atras atentia, si am rigat-o sa vina la ora stabilita in regulament, insa de 1 an si doua luni...nimic. parca ma si sfideaza cu asta. Ce pot face legal ? Nu pot sa o pontez zilnic cu jumatatea de ora si implicit nu o pot plati mai putin. Nu stiu cum sa procedez. In ziua de azi se pare ca unii dintre angajatori sunt la mana angajatilor.
Exista o procedura invechita cu cercetarea disciplinara, cu un milion de etape. Am 5 angajati. Nu vreau sa se perpetueze situatia.
Mentionez ca am incercat cu vorba buna, ce mai pot face ?
Apreciez orice sfat. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 16:59, 15 Septembrie 2022
Folosiți foi de pontaj sau condica de prezenta?
pe foaia de pontaj nu pot trece 7,5 ore intr-o zi. In condica da, cand vine trecem ora venirii.
De ce nu puteți trece?
Poate chiar nu poate sa ajunga. Nu se poate face o decalare de program, a.i. sa lucreze zilnic cele 8 ore?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără a avea pretenția să vă dau lecții cum să vă conduceți afacerea, vorba colegului, chiar nu se poate o decalare? Astfel încât în final să fie realizată norma de 8 ore pe zi sau de 40 de ore pe săptămână? Sau, în altă variantă, angajata respectivă își face treaba în 7 ore și 30 de minute, în funcție desigur de natura muncii ei (că una e, de exemplu, să fie vânzatoare într-un magazin, altceva croitoreasă)? Pentru că până la urmă ce vă interesează ca patron e productivitatea și calitatea, nu să stea angajatul la sediul societății un număr fix de ore, indiferent dacă și-a terminat deja ceea ce a avut de făcut în ziua respectivă.

În rest, metodele de a sancționa acest angajat sau de a renunța la serviciile sale sunt cele din Codul muncii.

DinuX a scris:

Poate chiar nu poate sa ajunga. Nu se poate face o decalare de program, a.i. sa lucreze zilnic cele 8 ore?

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Salut.o persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza ... antin antin Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza condica de prezenta.Condica se ridica dimineata la ora 7.Acel coleg munceste ,este prezent ... (vezi toată discuția)
Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)