avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut nerestituit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut nerestituit

In anul decembrie 2021 am imprumutat un prieten cu suma de 50 mii euro pentru a cumpara o casa am facut un contract la notar in care se specifica ca eu ii imprumut lui suma aceasta pt.a cumpara casa. Termenul a fost 6 luni dec. 2021-iun.2022 acesta fiind sigur ca in acest timp va face rost de bani ( avea un contract in derulare) . Cand a venit termenul mi-a spus ca din cauza razboiului i-a picat contractul si nu are de unde sa imi dea banii sa il mai pasuiesc putin dar in momentul de fata nu imi mai raspunde la tel. Mentionez ca nu sunt o bogata aveam acesti bani dupa ce am vandut un teren mostenire erau in banca si vrioam sa ii investesc in ceva dar nu am vrut nici sa ma grabesc si cand prienul mi-a cerut m -am gandit ca 6 luni nu este mult si sa il ajut dar mai este putin si trec inca 6 luni de cand trebuia sa imi restituie banii . Ce pot face in aceasta situatie ?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: dananatonela , utilizator 09:20, 23 Noiembrie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are casa pe numele lui, e simplu, apelati la executor si il lasati fara ea.
Păcat , mare pacat ca nu ati pus ipoteca pe casa.
Tare mi-e ca a instrainat-o sau a luat-o pe firma.
Oricum, mergeti la executor.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns ! Nu am pus ipoteca pentru ca nu am stiut eu nu ma ocup cu asa ceva doar am vrut sa ajut dar acum platesc acest ajutor pot spune ca sunt in depresie de cat de fraier am fost. Casa nu cred ca pot sa o iau valoarea ei este 150mii euro eu am dat doar o parte din bani. Nu este luata pe firma si da daca a vandut o pot spune ca nu mai am ce face nu este angajat cu carte de munca lucreaza ( nu stiu cum) in UE mai tot timpul are proiecte ba in Franta ,ba in Germania ,Austria...( nu merge la furat sau prostitutie sau alte ilegalitati stiu sigur ) dar nici nu stiu exact ce face ceva cu cultura (filme ,teatru ,expozitii de arta)
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
se vinde casa, va luati 50 mii si restul i se da.
apelati la executor, macar se noteaza somatia imobiliara in cartea funciara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, apelati urgent la executor.

Este posibil ca omul sa nu fi vrut sa dea țeapă dar câteodată lucrurile merg prost.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai teoretizati dvs asupra dispozițiilor legale,contractul este titlu executoriu mergeți urgent la executor.Va costa o nimica toată în comparație cu suma ce urmează a fi recuperata,măcar aflați dacă are ceva bunuri sau v a tepuit...

Alte discuții în legătură

Masuri legale alexandru777 alexandru777 Buna seara, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare, in cazul unui contract de vinzare-cumpoarare a unui apartament dar care este aflat sub ipoteca ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Executare bibiloi bibiloi mi sa pus oprire pe pensie si mie si sotiei pentru o datorie imprumutata de la o persoana dar azi a venit cineva de la un birou de executare sa faca poze la ... (vezi toată discuția)