avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestare valabilitate certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestare valabilitate certificat handicap

Buna ziua, va rog un raspuns referitor la procedura de chemare in judecta sau contestatie in termen de 30 de zile a Certificatului de handicap doar pentru valabilitate . S-a acordat doar ptr un an - pacienta 89 ani imobilizata cu grad handicap grav cu asistent; handicap mental grav 5 mental cod F00, F01. Cum sa i se acorde cu revizuire, adica la anul , daca mai traieste sa o supunem din nou la tot calvarul sa incepem procedura din nou cu doctori platiti la domiciliu , comisii ..., care desi a vazut starea pacientei nu a fost in stare sa faca un referat corect? Va rog cum se face contestaia si unde se depune,? Tribunal -contencios? Se poate depune doar referitor la valabilitate?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: atinas , utilizator 15:19, 28 Noiembrie 2022
Anterior actiunii in instanta,sesizati oficial autoritatea comisia superioara de expertiza persoane cu dizabilitati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatele pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanța de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, cererile adresate instanței fiind scutite de taxa judiciară de timbru.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, dar as dori o precizare: pot contesta doar faptul ca este revizuibil la un an? Boala este ireversibila si deci se pune intrebarea daca legea prevede acordarea definitiva a certifcatului de handicap doar dupa prima revizuire.?
multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta faptul ca vi s-a dat revizuibil în loc de nerevizuibil.
Buna seara, multumesc din nou pentru raspuns. Da am inteles ca pot face contestatie referitor la revizuire, dar nu am gasit nici macar in ultimul ordin de ministru 182/456/2022 unde sunt prevazute ca definitive doar amputarile , oxigenoterapia ... nu si dementa severa cu toate ca e ireversibila..Cred ca mai este un ordin privind neoplaziile in stadiile terminale .Eu nu am gasit explicit in nici o lege ceva legat de acordarea valabilitatii certificatului in functie de boala. Adica instanta poate decide doar pe litera de lege, puteti sa imi indicati un articol dintr-o lege specifica dizabilitatilor care se poate invoca pentru cei cu boli grave ireversibile si care au dreptul la un certificat definitiv fara revizuire? Cu multumiri.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
atinas, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitate reevaluare persoana cu handicap. Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav din anul 2001 pana in anul 2007, cand am primit un certificat cu valabilitate permanenta, valabil si in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru handicap anca curtean anca curtean buna mama mea are boala poliartrita reumatoida seropozitiva in stadiu destul de avansat.A fost pensionata in gradul 2 din momentul primirii diagosticului.si as ... (vezi toată discuția)
Legea 448/2006, convocare la reevaluare persoana cu handicap grav si permanent Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav si permanent din anul 2007. Luna trecuta am primit de la DGASPC o instiintare sa ma prezint pentru reevaluare la ... (vezi toată discuția)