avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevi caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevi caldura

Buna ziua. As vrea sa stiu daca este vreo lege care sa ma oblige sa nu tai tevile de la CET in conditiile in care am centrala proprie si sunt proprietar al apartamentului.Deasupra mea mai sunt locatari care nu au centrala proprie.
Buna ziua,
Cu tot respectul, si eu mi-am montat CT cu ani in urma si as fi dorit eliminarea tevilor, etc, dar din cate stiu acele tevi nu sunt proprietatea noastra, chiar daca suntem propritarii apartamentului, si avem obligatia de a le asigura buna functionare si reparatiile necesare in caz de nevoie, asta in cazul celor de pe orizontala, ele fac parte dintr-un sistem mult mai mare, pe care nu-l putem noi modifica, va dau un caz concret, al unui vecin care fiind la ultimul etaj a eliminat tevile de la el din apartament, eliminand inclusiv acei robineti de aerisire existenti la fiecare scara, si banuiti cred cate probleme sunt de fiecare data cand din diferite motive inatra aer pe instalatie si nu se poate face aerisirea, ganditi-va la cei care in acest caz platesc caldura de care nu au beneficiat.Chiar daca o ducem mai bine decat altii si ne-am montat VT trebuie sa nu uitam ca totusi facem parte dintr-un imobil unde locuim "la comun" chiar daca suntem noi proprietari.
Sfatul meu e sa incercati sa le mascati cu rigips sau altceva in functie de situatie, asa am procedat si eu.
Cele bune.
Tevile verticale de caldura fac parte din proprietatea comuna.
Ele nu pot fi taiate atata timp cat mai exista si un singur proprietar care se alimenteaza cu caldura din sistemul centralizat.
In factura mea lunara de la asociatie este inclusa o suma de bani reprezentand contravaloarea caldurii de care beneficiez de la respectivele tevi. Este vreo solutie ca sa nu mai platesc?Am izolat tevile respective dar suma tot apare de plata la asociatie.
Da. Le izolati si solicitati furnizorului de agent termic sa vina la fata locului si sa constate acest aspect. Vi se va da o dovada constatatoare pe care o veti depune la Asociatie in vederea scutirii de la plata.
Retineti ca veti avea totusi de plata cota comuna la incalzire!!!(casa scarii, uscator, etc.)
Conditia de a nu mai plati caldura pentru tevile verticale este, conform reglementarilor ANRSC ca diferenta de temperatura intre aceea a peretelui de izolatie a tevilor si camera sa fie mai mica de 0.5 grade C. Acestea reprezinta 15% din caldura comuna. Pentru spatii comune (holuri, uscatorii, subsol) procentul este de 10% pe care va trebui totusi sa-l platiti, indiferent daca ati izolat sau nu tevile verticale din apartament.

Alte discuții în legătură

Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)