avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat calatoria???

Buna ziua, am luat amenda in autobuz pe motiv ca cica mi-a expirat calatoria cu 7 minute si ca trebuia sa compostez inca o calatorie.
Eu nu am stiut acest lucru pentru ca nu este specificat nicaieri in autobuz de felul cum functioneaza aparatul de compostare. Eu nu am de unde sa ghicesc noile reguli din autobuz daca nu sunt informata despre ele ca sa pot calatori in legalitate. Nu am avut de unde sa stiu ca o calatorie dus-intors expira in 90 de minute si daca depasesti 90 de mintue trebuie sa compostezi inca o calatorie.
mi se pare nedrept sa primesc amenda in astfel de conditii fara sa fiu informata despre aceste reguli de functionare. Normal trebuie sa existe aceste reguli exact pe aparatul de validare.
Este legal sa iau amenda???

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:01, 5 Februarie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
da
circulatia cu mijlocul de transport presupune un contract tacit - autobuzul va transporta si dumneavoastra platiti contravaloarea transportului. biletul este valabil 90 de minute - scrie si pe bon cand il cumparati, si pe site-ul transportatorului. este obligatia dumneavoastra sa aveti bilet valabil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti contesta, as zice ca veti avea si succes. Conteaza de ce distanta intre statii vb. Ca idee, daca traseul e unul relativ scurt si a fost un blocaj, e nedrept sa platiti 2 calatorii cand in mod normal v-ati incadra in una.
Cu motivatia dvs insa, ca nu ati stiut ca biletul e valabil 90min, nu veti reusi.
Pai eu de unde sa stiu ca biletul nu este valabil? Din moment ce am validat cardul, eu d eunde sa stiu ca trebuie sa validez de 2 ori cardul pentru o singura calatorie???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand il validati, va uitati la ceas, dupa ce trec 90 de min, validati iar.
Dar legal din partea lor este sa scrie cum functioneaza acest aparat si care sunt regulile, daca nu scrie nicaieri in autobuz, un strain care vine din alta tara sau eu care calatoresc o data pe an cu autobuzul, de unde sa stiu ca tyrebuie sa validez de 2 ori o calatorie? daca nu sunt specificate aceste reguli de calatorie? Eu nu pot sa le ghicesc...

Alte discuții în legătură

Amenda stb, noi reguli de taxare a călătoriilor. ghapciu ghapciu În cursul zilei de ieri, soția mea a primit o amenda în STB, pe care intenționează să o conteste. Din capul locului, pentru a evita comentarii ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)