avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera supraveghere - legal fara acord?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera supraveghere - legal fara acord?

Redau o situatie din sectorul 3, intr-un cartier adiacent marilor bulevarde.... zona intre blocuri.
Locatar la etajul 10, ultimul nivel deci... S-a trezit cu o camera de supraveghere montata deasupra balconului propriu - brat fix, camera 360 de grade. Nimeni nu a solicitat vreun acord.... persoana in cauza are impresia ca acea camera are raza de actiune si in zona de balcon si in cazul in care capteaza sunet (nu stiu daca e o optiune la genul acesta de camere) ar putea inregistra inclusiv discutii....

Pana ajunge sa discute cu administratia blocului sa se lamureasca, voiam sa intreb cat este de legala montarea fara acordul proprietarului direct afectat de aceasta "miscare". Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
cristiana_h, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiana_h , utilizator 16:53, 30 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e legal, numărul și amplasarea camerelor se discută și se obține aprobarea pentru fiecare palier în parte. Persoana respectivă poate depune o plângere pe site-ul autorității din România, ANSPDCP.
Este amplasată de primarie,întrebați la ei.Daca vă uitați cu atenție la alte blocuri din cartier poate să le vedeți, identice cu ce a apărut și pe blocul dumneavoastră.Cred că nu se vad decât parcările,intersecțiile,dar întrebați ca să vă lămuriți.
Am vazut in sector insa montate pe colturile blocurilor, nu deasupra balcoanelor.....
Unele sunt pe colțuri dar la blocurile lungi cu mai multe scări sau în funcție de obiectivului de supravegheat sunt montate și la mijlocul blocurilor.Mai urmăriți prin sector pentru că sigur veți vedea montate la fel ca în blocul dumneavoastră.
Parerea mea (putem sa ne dam cu parerea, este legal?) este ca si in acest caz, onor Priomaria trebuia sa discute cu proprietarii, apoi, sa obtina o aprobare de la as. proprietari.
Intentia, o fi ea buna, dar daca o monteaza un proprietar, se invoca protectia datelor, iar daca o monteaza, ma rog, acum primaria, nu este nevioie. Vedeti cum sta treaba?

Alte discuții în legătură

Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)