avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean

As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ca acest cetatean este casatorit in tara lui ca o persoana de aceeasi nationalitate.Ambii sunt de religie musulmana.Cum se obtine o astfel de sentinta de divort irevocabila de catre cetateanul egiptean?Trebuie sa mearga la tribunal ptr a cere acest tip de divort sau conform legilor islamice poate trimite sotiei printr-un avocat o notificare de divort irevocabil?Care din proceduri duce la un divort irevocabil ce este acceptat ca si act in dosarul de casatorie cu o cetateanca de alta nationalitate?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:51, 28 Ianuarie 2010
sa inteleg ca are resedinta in RO? Atunci se duce la Judecatoria sector 1 Buc si promoveaza o actiune de divort , procedurile sunt greoiaie si de durata.
dar si daca trimite conform legii islamice o notificare sotiei din Egipt , hotararea va trebuie recunoscuta in Ro. , si acest dosar dureaza.
pt. a fi competenta judecatoria sectorului 1, domnul in cauza trebuie sa detina cetatenie romana .
in principiu, intrucat casatoria s-a oficializat in egipt si amandoi sotii sunt musulmani, competenta pt. a solutiona actiunea de divort este instanta din egipt.
Casatoria a avut loc in Egipt intre 2persoane de religie musulmana.Respectivul domn domicilieza acolo.Intrebarea mea se indrepta spre urmat.idee: faptul de a fi divortat irevocabil printr-o hartie redactata la un cabinet de avocatura in Egipt si trimisa sotiei( egiptence)este conform legislatiei suficienrta ptr a fi utilizata ca dovada de sentinta de divort irevocabila?
Conform legii islamice sotul poate divorta de sotia lui musulmana printr-un astfel de act.Este acest divort irevocabil realizat legal la un cabinet de avocatura echivalent cu o sentinta de divort irevocabila?Sau desi el este divortat cei doi trebuie sa ajunga la tribunal ptr a se primi oastfel de sentinta?
Precizare: persoana in cauza nu locuieste in Romania.
Da, actul redactat la cabinetul de avocatura este legal si... irevocabil - daca a ajuns la sotie (in caz contrar cetateanul e pasibil de pedeapsa) si daca a fost informat si presedintele consiliului… de casatorie.
Certificatul de divort trebuie legalizat de un tribunal egiptean sau inregistrat la oficiul de stare civila.
Divortul nu va deveni efectiv (definitiv) pana nu trec 90 de zile de la trimiterea notei catre consiliu. Urmatoarea casatorie trebuie sa fie incheiata la 100 de zile de la data inscrisa in certificatul de divort.

Alte discuții în legătură

Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean anda2012 anda2012 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie;sunt casatorita cu un cetatean egiptean, casatoria fiind efectuata in R.A.Egipt. In caz de divort, va fi ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .sunt cetatean roman,am cunoscut aici in tara la mine ... AneMary Magureanu AneMary Magureanu Buna ziua .sunt cetatean roman,am cunoscut aici in tara la mine un cetatean egiptean crestin.Este casatorit acolo in tara la el ,dar este si lucreaza aici ... (vezi toată discuția)