avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 cum ca ...

Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 cum ca indemnizația de creștere copil nu poate fi urmărită de niciun fel de datorii, este adevărat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 13 Martie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Cum pot discuta cu dumneavoastră contra cost? Eu am primit o Înștiințare de executare cu data de 14.02, și sunt in indemnizație creștere copil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare nu cumva stimatul domn avocat se inseala ? Curtea Constitutionala a stabilit ( prin Decizia 232/2021 ) ca prevederea legala care interizice urmarirea silita a indemnizatiei de crestere copil este necunstitutionala . Deci , aceasta indemnizatie poate fi urmarita silit pentru orice fel de datorii , pentru ca nu este un drept contitutional , ci stabilit printr-o lege , nu este un drept al copilului , ci al parintelui , si este un venit care are menirea de a inlocui venitul pe care nu-l mai poate obtine . Este ceea ce eu am inteles , dar neavand nici un fel de pregatire juridica.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
CHKa, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si atunci - va intreb cu toata buna-credinta - cum se aplica decizia CC ? Va spuneam , nu am pregatire juridica , dar stiu ca deciziile acesteia sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial . Parlamentul sau Guvernul ( dupa caz ) inteleg ca au 45 zile sa modifice respectivul act normativ in conformitate cu Constitutia . Daca cele doua institutii nu fac respectivele modificari , prevederea constatata ca neconstitutionala isi inceteaza efectele juridice . Pe de alta parte , in cele 45 zile efectele acelei prevederi se suspenda . Cum se interpreteaza juridic aceasta speta , tinand cont de cele de mai sus ? se executa silit sau nu - astazi - indemnizatia de crestere copil ? Poate amana Guvernul aplicarea Deciziei , tinand cont ca presupun ca au trecut cele 45 zile ? E suficient ca Guvernul a emis acea OUG care - practic - goleste de efecte Decizia CC ?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere ... ..sorin, ..sorin, Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere copil, pe alt contract, as dori un răspuns, cum in Decembrie 2022 sa aprobat o lege prin care se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o salariata care are concediu medical . este ... Simona Mirea Simona Mirea Buna ziua, Avem o salariata care are concediu medical . Este in spital cu copilul. Salariata respectiva are o poprire. Pe sumele obtinute din concediu medical ... (vezi toată discuția)