avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere lift de catre presedinte, la orice ora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere lift de catre presedinte, la orice ora

Buna ziua,

Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc cu 10 etaje. La etajul 10 sta presedintele blocului care, de cate ori vede ca cineva are de carat ceva in bloc sau din bloc, opreste liftul si ii da drumul de cate ori doreste dumnealui. In felul acesta nu-i "pedepseste" numai pe cei care au de carat pana sus cate ceva, dar si pe restul locatarilor care se afla in zona in momentul acela si sunt nevoiti sa urce pe scari, unii dintre ei chiar 10 etaje, avand o etate destul de inaintata.
Intrebarea mea este ce se poate face tinand cont ca toate cheltuielile legate de lift le platesc toti locatarii. Pe de alta parte ma gandesc ca este si destul de periculos. Toti vecinii stiu si niciunul nu ia atitudine. Ce pot face?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
dragodar, utilizator
In primul rand va propun sa va adresati presedintelui (poate in scris, sau in prezenta unor martori), rugandu-l sa explice acest comportament. Daca dansul nu poate sau nu vrea sa dea niste explicatii logice, puteti sa ii puneti in vedere, ca va organizati cu tot blocul si i-l dati in judecata pentru daunele cauzate.
Sau explicati-i ca:
1 - blocul NU E PROPRIETATE PERSONALA!
2 - exista(probabil) incheiat un contract de service pentru acel lift, in cazul unei defectiuni
3 - poate fi schimbat prin hotararea AG.
Succes!
PS: De curiozitate... cati ani are de are timp sa urmareasca de la etajul 10 toata activitatea pe scara? :D
1-Pentru asigurarea sustinerilor ,realizati demersuri pentru a putea proba indubitabil persoana vinovata de blocarea liftului
2-Sesizati oficial problema la presedintele asociatiei
3-In caz ca acesta refuza sa dea curs solicitarii,sau persista in blocarea liftului,detineti dreptul ca si locatar/proprietar sa sesizati oficial autoritatea competenta din cadrul primariei locale.
De regula ar trebui sa se solutioneze amiabil,dar depinde de calitatile protagonistilor...
Succes
Multumesc pentru raspunsuri.
Presedintele este un domn in varsta de aproximativ 75 ani, cu care aparent poti discuta, insa in mijlocul discutiei intoarce spatele, se urca in lift, urca la 10 si inchide liftul. O singura data l-am auzit spunand referitor la asta "liftul este pentru persoane, nu pentru marfa". Si inca o data, cand am intrat 4 persoane pe usa blocului, ne-a spus inca de la intrare "nu urcati toti in lift ca se strica".
In rest nu-si asuma verbal inchiderea liftului. Vecinii sunt resemnati, am vazut ca nu prea comenteaza, o iau pe scari si ma gandesc ca face asta de multi ani. Cum i-am vazut, nu cred ca s-ar aduna sa-l dea in judecata. Si ma gandesc ca asta ar fi cam o ultima solutie.
Oare o reclamatie la cei care asigura service-ul liftului ar fi ok? Pentru ca ma gandesc ca el n-ar avea dreptul sa umble la el. Adica liftul...trebuie sa prezinte cumva siguranta pentru locatari.
Buna ziua,
Cred ca vina principala o are firma care gestioneaza service-ul liftului. In mod normal nici o persoana neautorizata (implicit presedintele) nu are voie in camera liftului, iar pentru asta ar trebui sa existe un lacat, ceva.

Alte discuții în legătură

Proprietatea comuna Corinaaa Corinaaa locuiesc la un bloc unde avem la fiecare nivel al etajelor, un topogan , la nivelul meu la aceasta esire exista si o scara de serviciu, iar o parte din ... (vezi toată discuția)
Acces terasa blocului (tranzitare) Ogy Ogy Buna seara, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema mea. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari la ultimul etaj pe una dintre ele. Fiecare scara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna ... David777 David777 Buna ziua! Revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna pe mine sa va intreb pe Dvs unele nelamuriri si va rog din suflet sa-mi raspundeti : 1) de ... (vezi toată discuția)