avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa? ...

Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa?

Buna ziua,

Stiu ca au mai fost intrebari similare , dar nu s-a spus nimic concret, daca este interzisa telemunca din alta tara.
Eu lucrez remote pentru o firma din Romania si as vrea sa ma mut in Republica Moldova pentru a lucra de acolo cam 8 luni de zile. Este legal sa lucram din afara romaniei dintr-o tara non-UE?
Firma imi spusese ca nu sunt interdictii din partea lor, dar sunt din partea legilor romanesti.
Incerc sa aflu daca sunt legi care imi interzic telemunca dintr-o tara non-UE.
Daca as face aceasta mutare, risc sa mi se inchida contractul de munca sau sa fiu pus sub evaziune fiscala ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:50, 28 Iulie 2023
telemuncă - forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, folosind tehnologia informației și comunicațiilor

Nu exista un act normativ cu astfel de interdictii.
Buna ziua ,

As dori sa lucrez din strainate, momentan lucrez din Romania, dar as dori sa lucrez o perioada 4 luni din Republica Moldova.
Este posibil? cineva de la HR mi-as spus ca nu permite legea, dar a fost doar un raspuns asa pe fuga, nefondat sau cred sa scape usor de mine si de complicatii.
Daca ar fi sa ma mut in R.Moldova, pentru 4 luni, imi poate firma desface contractul de munca?
Unde pot afla informatia cu precizie? la un avocat sa merg? e foarte important, deoarece nu vreau sa fac aceasta mutare si sa ma trezesc ca firma imi desface contractul.

Domnul Cornel ce parere aveti?
V-am expus mai sus : Nu exista un act normativ cu astfel de interdictii.

Problema se pune daca angajatorul este de acord , in situatia in care anumite drepturi si obligatii nu pot fi indeplinite datorita distantei ,,,
V-am expus mai sus : Nu exista un act normativ cu astfel de interdictii.

Problema se pune daca angajatorul este de acord , in situatia in care anumite drepturi si obligatii nu pot fi indeplinite datorita distantei ,,,
Am inteles. Multumesc.
Daca ar fi sa ma mut fara sa anunt compania si HR afla mai tarziu, imi pot desface contractul de munca ? Eu as puterea reveni in tara daca ei m-ar notifica sa vin de urgenta.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
cristicris, utilizator

Alte discuții în legătură

Telemunca din strainatate cristicris cristicris telemunca din strainatate Buna ziua, As dori sa lucrez din strainate, momentan lucrez din Romania, dar as dori sa lucrez o perioada 4 luni din Republica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, compania mea permită telemunca de pe teritoriul ... Katy Bahu Katy Bahu Bună ziua, Compania mea permite telemunca de pe teritoriul României. Cum aș putea obține un act adițional care să îmi permită munca provizorie (de ... (vezi toată discuția)
Angajarea unei persoane din r. moldova pe lucru remote OliviaVereha OliviaVereha Buna, tuturor, am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL ... (vezi toată discuția)