avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Buna ziua!
Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013.
In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face act aditional? Sau daca se modifica salariile?
Cum se procedeaza in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinaion82 , utilizator 16:11, 26 Ianuarie 2010
Buna ziua,
angajatii noi vor semna de luare la cunostinta dar, CCM, nu se va modifica daca numarul de angajati creste sau scade, doar in cazul in care aveti anumite prevederi speciale in acest sens.
In cazul salariilor, cred ca aveti grila de salarizare unde sunt cuprinse sumele/salariile minime si maxime, atasata la CCM. In cazul in care se modifica grila, atunci faceti Act aditional.
Pana in 2013, veti face acte aditionale de modificare daca va impune legislatia sau daca doriti d.voastra ca si angajator, sa faceti unele modificari de ordin intern
CCM la nivel de unitate are alta structura decat un CIM.
Sigur ca pe perioada de valabilitate a CCM se pot incheia acte aditionale la CCM ptr modificarea sau completarea unor prevederi ale acestuia.

Dar, din mesajul dvs, inteleg ca faceti confuzie intre CCM si CIM.
NU vad care este legatura cu noii angajati si nici cu salariile, decat in masura in care reprezentantii salariatilor poarta negocieri cu conducerea societatii pe marginea grilei de salarizare (parte integranta la CCM).
Daca in urma acestor negocieri intre parti se convine la o modificare a grilei de salarizare, atunci se incheie un act aditional la CCM cu acea modificare si se inregistreaza la Directia de munca si protectie sociala (acolo unde s-a facut si inregistrarea CCM).
:) Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu fac confuzie intre aceste contracte, cred ca m-am exprimat gresit.
Doar ca nu stiu ce anume mai presupune CCM, in afara de incheierea si prelungirea lui.
pentru a va face o imagine cat de cat este bine sa cititi art. 236-247 din Codul muncii care se refera la contractele colective de munca.

PS: ca sa ajungeti la incheierea si prelungirea unui CCM trebuie intai sa treceti prin procedura negocierii lui, care nu este deloc usoara.
Cunosc pasii care duc la incheierea unui CCM, dar nu stiam daca se mai fac modificari pe parcursul derularii lui. Si daca se fac, in ce constau.
Dar acum, am inteles: angajatii noi trebuie sa semneze de luare la cunostinta , se face act aditional in cazul in care se modifica grila de salarizare..si cam atat..
Va multumes frumos pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Grila unica de salarizare cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu privire la aplicarea grilei unice de salarizare intr-o societate comerciala, respectiv cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cim versus ccm NEW_GUEST NEW_GUEST Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim pentru promovare functie fara salariu modificat Nina_C Nina_C Buna ziua Lucrez intr-o institutie administrata de stat. Am dat concurs de promovare in functie asta toamna impreuna cu mai multi colegi. Am primit decizia de ... (vezi toată discuția)