avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate un preemptor (cumparator) sa faca o contraoferta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate un preemptor (cumparator) sa faca o contraoferta vanzatorului ...

Poate un preemptor (cumparator) sa faca o contraoferta vanzatorului cu un pret sub cel din oferta vanzatorului? Ce se intampla daca preemptorii nu raspund la oferta vanzatorului? Este vanzatorul obligat sa vanda la pretul din oferta sau poate sa vanda cu mai putin?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:06, 2 Noiembrie 2023
Trebuie respectat prețul din oferta
De obicei pretul este determinat de cerere si oferta. Daca vanzatorul stabileste un pret arbitrar ce rost mai are sa il ofere preemptorilor?
Vânzătorul, ca proprietar al bunului are dreptul sa stabilească în oferta ce preț consideră. Și nu e arbitrar, ca e declarat în scris.
Asta e și ideea afișării ofertei: se vinde bunul X, la prețul de 10 lei.
Cine e interesat si face parte din lista preemptorilor, depune acceptarea ofertei la prețul afișat.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Chiar daca e afisat pretul este arbitrar ptca nu tine cont de piata. Atunci inseamna ca preturile nu se negociaza niciodata?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e problema vânzătorului. Dacă pune un preț ireal de mare, nu va găsi cumpărător. Ceea ce îl privește pe el.
Dvs sunteți liber sa căutați un imobil la un preț mai mic.
Însă proprietarul nu e obligat sa accepte un preț mai mic decât cel pe care îl cere.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cf legii 175/2020 si a normelor metodologice: - este ... rkrk rkrk Buna ziua! cf legii 175/2020 si a normelor metodologice: - este legal ca vanzatorul de teren agricol sa accepte vanzarea catre un preemtor de grad ... (vezi toată discuția)