avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai ...

Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai jos dar sper sa găsesc raspun aici sa nu mai bat drumul pe la notari și avocați.
Nași mei divorțează,și pe nanasa o știu de mica(copilărit împreună și multe altele chestii grave împărțite împreună deci nu ma tem). La nans ii trebuie partea din tot ce au strâns ei în 20 de ani adică o valoare de 40.000 mii euro, eu cu a meu mam gândit dacă ar putea ea sa ne cumpere apartamentul nostru prin achizite de imobil(ceea ce am găsit o banca care nu e necesar și sotul) și sa ii dea la dansul partea și ea sa rămână cu rata pe apartamentul nostru timp de 15 ani.
Întrebarea mea este:
1 după ce se trece apartamentul pe ea trebuie sa iti facă neapărat mutație aici?
2 noi putem sa rămânem cu mutația la adresa? Trebuie făcut ceva în acest sens?
Menționez ca după ce apartamentul se cumpără de către ea noi mergem la notar și facem un act ca am fost de acord sa cumpere apartamentul pentru nevoie de bani și după închiderea creditului facem inapoi demersul de vânzare cumpărare(știm ca sunt niște costuri).
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 12:21, 1 Noiembrie 2023
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o combinație ciudata, riscanta, careia nu îi vad sensul.
Părerea mea e sa va vedeți de treaba și sa nu va amestecați în înțelegerile și divortul lor. Dacă nasul îi lasă tot, nu are decât nasa sa își ipotecheze unul dintre imobilele obținute la partaj.

În primul rând nașii trebuie întâi sa divorțeze. Ca dacă nașa cumpără la faza asta, apartamentul va fi bun comun cu nasul, căci e achiziționat în timpul căsătoriei.
În al doilea rând, dacă banca îi acorda nașei creditul, banii vor fi achitați direct de banca, dvs. Vânzătorii primesc banii de la bancă.
Nașa nici nu vede cei 40.000 în contul ei.
Și apoi, ar trebui ca dvs sa ii dați banii nașei, iar nasa sa ii achite nasului.
Practic, va trebui sa jucați ping pong cu niște mii de euro, transferuri pentru care va trebuie acte justificative și pentru care plătiți niște comisioane uriașe.
În al treilea rand, riscați sa priviți usa pe afara si sa rămâneți fără casa.
Maine nasa se îndrăgostește, pleaca-n Congo, nu plătește ratele, iar banca va executa apartamentul.
Sau, nașei i se pune pata, se supăra pe dvs și nu mai vrea sa vi-l vândă înapoi, ori dacă o face, va cere dublu.
Dvs de unde luați bani după aia ca să îl cumpărați înapoi? Ca va trebui sa faceți dovada prețului prin virament bancar.
În al patrulea rând, o data devenita proprietara, da, nasa își poate stabili domiciliul acolo și va poate evacua cu brio.
Ba ar trebui sa va temeți. Și foarte tare!
Chestii de genul s-au întâmplat între rude de sânge.
Declarația aia la notar nu are absolut nicio valoare și nu va folosește la nimic.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti invers...cumparati de la soti prin credit și ii dati partea nasului și pe nașa o lăsați sa stea în casă ei.
Plateste ratele , e ok. Nu plătește, ramane fără casa ca pe aia o ipotecati.
Varianta 2, ar fi sa nu va băgați ca nu e treaba voastră, sa faca femeia împrumut de 20 mii și sa ii dea nasului sau sa vanda, sa imparta banii și doamna sa cumpere altceva .
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Năstrușnică idee (ca să mă exprim blând).

Dacă nașa voastră poate să obțină un credit pentru a cumpăra ap. vostru, înseamnă că poate să obțină același credit (dacă nu i-ar trebui chiar mai puțin) pentru a achita sulta rezultată din partajul cu soțul ei.

În acest fel, voi veți dormi liniștiți în ap vostru și nașa mai mult sau puțin liniștită in casa ei (atribuită ei la partaj, dar ipotecată pentru plata sultei). Dacă ea nu-și mai poate plăti creditul, atunci se va vinde/executa casă ei, iar nu ap vostru. Altminteri, de ce s-ar mai strădui să plătească dacă ceea ce se va executa este ...ap vostru?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
romascanu, moderator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista șanse extrem de mari sa rămâneți fără apartament și sa vedeți atunci lacrimi și mers la avocații pe care acum doriți sa I ocoliți.Practic riscați sume importante de bani pt nas,nanas(ce o însemna și asta)doar pe baza unui cuvânt,a unei promisiuni dar nu sunteți dispuși sa mergeți la un av din zona dvs și sa întrebați d-le e bine ce vrem sa facem,ce riscuri exista etc..?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi, precum au spus si antevorbitorii sa nu va bagati in problema dumnealor si sa va vrdrti linistiti si netulburati de viata dumneavoastra. Din combinatia descrisa sigur veti iesi shifonati. Va periclitati viitorul si in functie de varsta dumneavoastra si batranetea. Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma unui proces de partaj mi a fost atribuita ... Aura Daniela Aura Daniela Buna ziua! In urma unui proces de partaj mi a fost atribuita mie locuinta cumparata cu credit \" prima casa\".Sunt obligata sa platesc anumite despagubiri ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sunt ca girant sau coplatitor detinand o proprietate? ContSters341336 ContSters341336 Buna ziua, eu si viitorul meu sot vrem sa ne luam o casa. Eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare. Logodnicul meu are un salariu de 1800 ... (vezi toată discuția)