avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... stagiar, la baroul traditional ori la cel ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

stagiar, la baroul traditional ori la cel constitutional?.

Am vazut ca, atat baroul traditional cat si ,cel constitutional infiintat de dl.BOTA ,organizeaza examen de admitere in meseria de avocat,respectiv avocat stagiar,si as vrea sa aflu daca,cel condus de dl. BOTA,este recunoscut si avocatii acestui barou sunt lasati sa pledeze in salile de judecata si pot pune concluzii. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sergiu24 , utilizator 15:08, 4 Februarie 2010
tot respectul pt avocatii din baroul constitutional, numai ca in decembrie 2009, la tribunalul buc. sectia 2 penala , un avocat al baroului constitutional, nu a fost lsat sa pledeze.
deci sunt mari riscuri ca dvs sa NU vi se dea posibilitatea sa pledati in instanta, depinde de judecator.
noi, din baroul traditional suntem lasati peste tot.
mai interesati-va, eu doar v-am povestit de un caz recent.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
"un avocat al baroului constitutional, nu a fost lsat sa pledeze" e un fel de a spune. Nicio instanta nu a interzis vreodata vreului avocat sa pledeze. Mai sunt probleme atunci cand avocatul partii adverse, din sicana, invoca lipsa calitatii de aparator a cate vreunui avocat din baroul Bota. Atunci se pune in discutie problema, eventual se aduce o adresa de la Barou ca figureaza in tabloul avocatilor, cu decizia nr....etc Acestea se vor rezolva curand. In 23 febr. va avea loc Congresul UNBR aripa Bota si se vor discuta aceste probleme. Niciun avocat nu poate invoca lipsa calitatii de aparator cata vreme la fiecare instanta sunt depuse tablourile avocatilor paraleli. :OAvem aceleasi studii, suntem cu totii fosti colegi de scoala, daca unii nu consimt sa dea spaga, sau nu au sustinatori in barourile clasice, asta nu poate fi un impediment de a profesa. Cine poate, rezista, cine nu, isi cauta altceva de facut. Competenta si profesionalismul trebuie sa faca selectia, nu apartenenta la o structura anume. Dar, la ambele barouri se sustine examen de admitere in profesie. Succes!

va multumesc pentru informatie,si pentru incurajare.
Pe scurt, nici urma de respect pentru domnul inginer Bota insa tot sprijinul, suportul, intelegerea pentru naivii care isi fac un fel de meserie in structura creata de dumnealui.
Sunt multe materiale lamuritoare pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Acolo veti gasi si un studiu al lui Corneliu Liviu Popescu: "Cu privire la nelegalitatea constituirii organizatiilor autointitulate "Barouri" si "Uniunea Nationala a Barourilor din Romania", foste entitati autointitulate "Baroul Constitutional Roman”.
dar de ce vb ca la cel traditional se da spaga, eu am invatzat pe rupe, m-am ales cu inca 2 dioptri in plus si am reusit. acum cei drept a devenit si mai grea admiterea din moment ce a picat si fiica decanului.
vreau si eu sa vad unu' ca invatza de rupe , stie aproape la perfectie si pica examenul. nu cred caexista asa ceva.
de ce sustineti atat baroul bota, pe motiv doar ca admiterea e mai usoara si nu sunt taxe? nu va ganditi ca acesti avocat sunt adesea opriti ca sa nu pledeze? de aceea nu au taxe ca se stiu ce bube au.
sigur ca da, toata admiratia, macar din solidaritate, dar asa de buni cum sunt cei de la bota si asi in materie, pot sa intre cu brio si in baroul traditional si sa nu se mai teama.
nu inteleg de ce atatea discutii, pana una alta vedem realitatea: majoritatea judecatorilor nu-i lasa sa pledeze pe cei de la bota.:">

si nu mai vb ca noua ne-ar fi teama de concurenta, ca pot si acolo sa intre cu miile si tot degeaba, cu totii stim ca numai o mica parte pledeaza, restul au trac, teama, le fug foile caci fara sa citeasca nu pot scoate 2 vorbe...balbaiala cand vb in fata salii si se retrag tiptil tiptil... chiar daca sunt buni teoreticieni. deci nu numai stiinta, sta la baza practicarii avocaturii.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat

Alte discuții în legătură

Baroul lui pompiliu bota CE AVANTAJE AVEM?CE NE ASTEAPATA DACA NE INSCRIEM LA BAROUL CONSTITUTIONAL? CARE SUNT CERINTELE? (vezi toată discuția)
U.n.b.r. bota - pro si contra Danutz001 Danutz001 Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ... (vezi toată discuția)
De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)