Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoarea la impozitarea tichetelor de masa. Angajatorul unde lucrez eu in 2023 imi calcula/ retinea din salariu cei 10%, reprezentant impozitul pe venit/ tichete, Anul acesta conform noilor masuri fiscale imi mai i-a inca 10 % Cass. Intrebarea este daca este normal ca din salariu negociat sa imi mai scada 20% in total/ impozit tichete? Chiar daca mi s-a marit venitul cu bonurile, mi s-a micsorat salariu. Ex din 3500 lei acuma iau 3340 _ plus tichetele care din 21 - iau doar 16 ( val este de 40 de lei) Este legal ca aceste impozite sa se acopere prin sporuri incat salariu sa ramane neafectat?
Cand am negociat nu mi se dadeau tichete. Ele au aparut ulterior si salariu a fost negociat si majorat in decursul a 2 ani. Dupa care au aparut si tichetele, care spre suprinderea mea, anul trecut * m am trezit* cu 10% impozitare ( retinere din salariu) si anul acesta supra taxare de inca 10% pe Cass. Sustine ca asa este legal si ca banii acestia ii plateste angajatul.
Dar mie nu mi se pare normal, sa mi afecteze salariu atata vreme cat a fost negociat de la inceput :acele impozite sa fie acoperite tot de angajator prin artificii legale. De aceea va intreb la o firma cu sub 10 anagajati daca este normal?
Daca ati negociat un salariu net de X lei si apoi ulterior vi s-a dat si tichete de masa este normal ca impozitul sa il platiti dvs la tichete de masa. DIn 2024 , guvernantii au considerta ca beneficiarul de tichete sa plateasca si 10% CASS la acestea .
Dar angajatorul va da tot X lei net + tichete de msa . Doar dvs nu platiti efectiv la stat cei 10% +10% la tichete ci ii retine angajatorul din banii dvs si ii vireaza mai departe la stat . ( dvs evident ca ramaneti cu 20% mai putin , pana anul trecut doar cu 10% ).
Asa e legea data de guvernanti si nu avem ce face . Angajatorul doar o respecta.
Salariu
bogdan2309
La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)