avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari in lista sarcinilor din fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari in lista sarcinilor din fisa postului

Buna ziua. Se doreste modificare unor puncte din fisa de post deoarece unele atributii nu-si mai au folosul in cadrul departamentului si adaptarea altor atributii la obiectivul departamentului. In fisa de post, exista un paragraf care mentioneaza ca se poate modifica lista sarcinilor de lucru, cu o informare in prealabil.
In acest caz, informarea poate fi in cadrul unei sedinte si/sau in cadrul unui e-mail? Trebuie incheiat act aditional? Daca salariatul refuza sa semneze noua fisa de post, angajatorului poate lua masuri in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 9 Februarie 2024
Bună ziua!

Modificarea fisei de post se face doar in scris, cu o prealabila informare și trebuie agreeata de către salariat prin semnarea ei. In lipsa semnăturii respective, adică a acordului salariatului, modificarea cim-ului
( pentru că fisa de post este anexa la cim și face parte integrală din cim) este ilegala.

Daca salariatul nu dorește să semneze fisa noua de post, nu prea aveți legal ce sa ii faceți.
In mod normal se face act adițional și se atașează noua fisa de post, ambele( actul adițional și fisa semnate de angajator și salariat) sau se poate redacta o noua fisa de post și aceasta trebuind să fie semnată de ambele părți contractante, fisa noua de post cu valabilitate de la data semnării
In acest caz, art. 40 din Codul Muncii nu se mai aplica? Felul muncii nu se modifica, doar trebuie scoase anumite atributii si modificate altele care raman in raport cu obiectivele postului.
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condiţiile legii;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;
Trebuie facuta informarea si emiterea unei noi fise a postului.

Este aplicabil textul de lege invocat de dvs.
Multumesc! In cazul in care salariatul refuza sa semneze noua fisa de post, se poate aplica sanctiune cu avertisment scris?

Alte discuții în legătură

Modificare cim fara acordul angajatului Carmen00 Carmen00 In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore? In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)