avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cate imputerniciri poate avea o persoana care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ...

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:54, 8 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 49
(3) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari se au în vedere următoarele:
.................
c) în situația în care un proprietar deține o cotă-parte indiviză de părți comune mai mare de jumătate din totalul cotelor-părți indivize de proprietate comună din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală cu suma ponderii voturilor celorlalți proprietari;
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
[ link extern ]

Din moment ce nu ati dat detalii, ar trebui sa aiba 3 imputerniciri, daca nu e membru si doar una, daca e.
Persoana respectiva, nu este membru al asociatiei, este un administrator angajat, care are procuri de la 3 proprietari plecati in strainatate. Deci poate sa aiba 3 voituri ?
Tocmai ce v-am explicat, rezulta din textul legii. Restrictia e la membrii de asociatie.
Buna ziua,
vin cu o intrebare pe aceeasi tema. Am cautat in lege, insa nu gasesc o indicatie exacta ca raspuns la intrebarea mea. Doamna noastra fosta cenzor, care nu mai este proprietara in blocul din discutie, a venit la AG cu 14 imputerniciri, scrise la mana, care aveau numele persoanei imputernicite sters cu pasta corectoare si rescris peste, numele acestei doamne.
Intrebarea mea: cate imputerniciri poate detine o persoana care nu e nici membru, nici proprietar?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
CamR, utilizator
Raspunsul este acelasi, il gasiti la art. 49 din legea 196/2018. Tocmai ce l-am postat la un mesaj anterior.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ... okdaniok okdaniok Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari. Prima intrebare. Un proprietar ... (vezi toată discuția)
Proprietari la adunarea generala a asociatiei de proprietari. ... alina_25 alina_25 Proprietari la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari. La noi la Asociatia de Proprietari a ajuns un administrator care comite numai greseli ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)