avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme despagubire RCA

Probleme despagubire RCA
In urma unui eveniment rutier am fost nevoit sa duc masina la tinichigerie. Acolo, la deschiderea dosarului de dauna, am lasat personalul service-ului sa ma reprezinte in relatia cu asiguratorul celui care m-a lovit.
La ridicarea masinii sunt anuntat ca asiguratorul masinii care m-a acrosat in timp ce eu eram parcat intr-un lot de parcare amenajat intre bl;ocuri, incadreaza incidentul la culpa comuna deoarece eu eram parcat pe contrasens si la mai putin de 50 de metri de o intersectie.
In fapt, eu eram parcat intr-o parcare amenajata intre blocuri.
Problema e ca in schita desenata de mine nu am desenat exact parcarea. Intersectie, nu se pune problema sa fie pe aleile dintre blocuri, pe unde intr-adevar mai sunt si persoane care urca masinile pe trotuare. In cazul meu, straduta pe care eram parcat este o alee ce serpuieste printre blocuri.
Am sunat la ASF pentru un sfat si-mi spun ca in cazul evenimentelor rutiere, obligatia de constatare a vinei, apartine strict organului asigurator. Singura varianta de schimbare a incadrarii ramane actionare in instanta a Asiguratorului, Din pacate, asiguratorul este unul dintre cei mari din Romania, iar personal nu stiu daca voi avea vreo sansa intr-un eventual proces.
Dar nici nu as lasa asa situatia, pentru ca la reinnoirea politei RCA voi achita mult mai mult, incidentul astfel incadrat facand sa-mi diminueze clasa B/M.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
ciolpi, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema omniasig accept plata dauna rca Mariuselo163 Mariuselo163 Buna ziua, ma confrunt cu următoarea problema- am fost lovit în parcare de cineva cu RCA la Omniasig - mi-a last nr de telefon - ne-am intalnit am facut ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat ... (vezi toată discuția)