avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA din 2018 si vreau sa il inchid definitiv
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA din 2018 si vreau sa il inchid definitiv

Buna ziua! Am un PFA din 2018 si vreau sa il inchid definitiv. Am cateva intrebari la dumneavoastra:

1. Am intrat in anul 2024, trebuie sa platesc automat CASS in valoare de aproximativ 2000 lei? Daca da, cum trec si unde acei bani in declaratia unica?
2. Pentru anul 2023 am de plata o suma modica de 390 lei, in 2024 nu am nicio factura, am doar o mica creditare care a fost facuta pentru plata catre banca (comisioane card).
3. Am sunat la Anaf si mi-a spus ca am de plata CASS. A doua zi am fost la ghiseu si mi-a spus sa astept pana in 2025 ca sa vedem , poate se schimba ceva si ca sunt unele exceptii.
4. Nu am un alt venit. Care sunt cele mai bune variante, ma gandeam asa:
a) Sa fac declaratia unica pentru 2023 cu estimat pt 2024 si sa platesc impozitele de 390 lei (aferente anului 2023); iar la finalul anului prin noiebrie sa fac o rectificativa si sa platesc si CASS-UL.

b) Sa inchid definitiv pfa-ul facand declaratia unica pana pe 25 Mai.
Ma gandeam ca varianta a , ar fi cel mai ok pentru mine.

Si cum este normal si firesc, intai inchid contul bancar si apoi fac declaratia unica, nu? Va multumesc anticipat!


Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata cass datorat de la depozite bancare am ajuns la concluzia ... laura1016 laura1016 Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Am un pfa în sistem real care a realizat venituri Nguyen Nguyen Bună ziua, Am un PFA în sistem real care a realizat venituri impozabile nete din activități independente sub 18.000 lei în cursul anului ... (vezi toată discuția)