avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în ...

Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în cadrul laboratorului unui spital . Activitatea mea implică 90% manualitate și se lucrează cu spoturi de sânge prelevate pe niște bandelete de hârtie , adică intru în contact direct cu sângele ce nu poate fi recoltat în recipiente de unică folosință . De curând , am cerut conducerii Spitalului acordarea sporului de laborator , adăugând fotografii ale probelor cunoscute fiind cu HIV pozitiv , sifilis , hepatite , covid etc.( oricum , orice probă de sânge se consideră patologică ) . Răspunsul a fost negativ , ei susținând că doar ANGAJAȚII ( nu și prestatorii de servicii ) pot beneficia de acest spor conform Anexei II din legea-cadru 153/2017 . Spuneți -mi , vă rog , cum poate fi rezolvată această nedreptate ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:32, 10 Mai 2024
E foarte corect. Dumneavoastră nu aveți contract de munca și nu vi se aplica codul muncii și niciun fel de spor.
Negociați o mărire a contravalorii prestației pe care o faceți în baza acelui tip de contract pe care-l aveți.
Contractul este "ferm" , până la finalul anului . Ar trebui să cer anularea lui și renegocierea condițiilor ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu anularea ca să nu vă treziți ca vor opta sa colaboreze cu altcineva.
Propuneți in scris beneficiarului (încercați negocierea unui act adițional la acest contract strict pe articolul referitor la plata serviciilor prestate de dumneavoastra) prin care sa fie mărită cu o anumita valoare suma trecuta initial în contract.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
george-neagu, moderator
Oferta de remuneratie cine a facut-o ?

Contractul l-ati incheiat in urma unei achizitii publice ?
Oferta a fost făcută din partea Spitalului , luând în considerare salariul de bază echivalent al unui angajat . Doar că , de atunci , salariile angajaților s-au indexat de 3 ori .
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
tomela, utilizator

Alte discuții în legătură

Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)
Care este vechimea luata in calcul ? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme: 1. Pentru acordarea sporului de vechime intr-o societate privata, care este vechimea luata in ... (vezi toată discuția)