avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tata a mostenit o casa si terenul aferent ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tata a mostenit o casa si terenul aferent ca urmare ...

Buna ziua!

Tata are a mostenit o casa si terenul aferent ca urmare a dezbaterii mostenirii prin hotărâre judecătorească. Exista carte funciara pentru casa si terenul din jurul casei.
Aceasta hotarare judecătorească tine loc de 'act de proprietate' sau mai trebuie facut ceva in acest sens pentru a obtine un act de proprietate ?
Daca el ar vrea sa vanda sau sa doneze casa ar putea face asta in baza hotărârii judecătorești?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dfroze , utilizator 18:30, 14 Mai 2024
Hotărârea judecătorească ține loc de act de proprietate. Mai trebuie mers la Cartea funciară pentru transcrierea noului proprietar, transcriere care se va face în baza acelei hotărâri judecătorești. După aceea, poate face ce dorește cu proprietatea.
Mulțumesc mult pentru informații

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie geogeorge geogeorge daca cineva si-a construit o casa pe terenul altuia,si proprietarul terenului nu s-a impotrivit la aceasta(sunt rude),iar ulterior proprietarul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Acte casa florin neagu florin neagu Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie : parintii mei detin un teren de 200 mp cumparat in anii 60 cu o chitanta de mana , pe acel teren sa construit o casa ... (vezi toată discuția)
Inscriere cf a unei chitante de mana ContSters382135 ContSters382135 O chitanta de mina vinzare cumparare se poate insrie in cartea funciara ? (vezi toată discuția)