avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cazul platii CASS la venituri din dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cazul platii CASS la venituri din dividende

In cazul Platii CASS la Venituri din dividende se iau in calcul dividendele nete ( primite in mana ) sau dividendele brute ( declarate de intreprinderea platitoare la ANAF ) ?
Conform carui articol din codul fiscal e brut sau net ?
La mine se trece un prag daca e intr-un fel sau altul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: forumistul , utilizator 16:37, 18 Mai 2024
La ceea ce primiți (net) efectiv.
Am uitat sa spun ca e vorba de declaratia pentru anul 2020. Acolo, pentru anul 2020 brutul depaseste pragul si netul e sub prag. Am vorbit la ANAF si mi-a spus ca trebuie sa platesc CASS printr=o declarate rectificativa ca se ia in considerare brutul si nu stiu ce sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri din dividende in anul 2020 forumistul forumistul Venituri din dividende In anul 2020 functionarii ANAF au calculat venitul din dividende pentru pragul de plata la CASS adunand DIVIDENDELE BRUTE si au trecut ... (vezi toată discuția)
Plata cas la anaf cu declaratia unica forumistul forumistul Am profit de 40000 lei pe tot anul fiscal din vanzarea de actiuni pe bursa de valori. Am contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii Suma asigurata e ... (vezi toată discuția)
Cas/cass la o pfa în sistem real care are și cim full-time Gabi-M Gabi-M Salut, Sunt in dubii privind declarația unică pe care am depus-o anul trecut pentru veniturile realizate în anul 2020 pe PFA... Treaba stă în felul ... (vezi toată discuția)