avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Subiect: accident auto - cine este vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Subiect: accident auto - cine este vinovat?

Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de circulatie pe sens,linie intrerupta intre sensuri,fara indicator de interzicere a depasirii.Intentionand sa virez la stanga, am semnalizat stanga .In timp ce ma asiguram din spate am observat ca masina din spatele meu (dacia 1300)a inteles ce manevra vreau sa fac si a franat asteptand ca eu sa efectuez virajul la stanga.Din fata nu venea nimeni drept urmare am inceput sa virez.Cand am iestit cu rotile din fata de pe carosabil am fost lovit in coltul stanga spate de o skoda fabia care se afla in depasirea daciei din spatele meu cu viteza mare avind in urma impactului undeva la 12-13 ml de frana pe asfalt, eu ajungand sa fiu intors la 180 grade in afara carosabilului pe aleea unde intentionam sa intru. El a lovit exact cu jumatatea partii frontale( pagube la el –bara fata,grila,capota motor,farurile,radiatoarele,parbriz,aripa) In cazul asta am o intrebare cine este vinovat???
Politia nu a vrut sa vina ca nu au fost victime.Va multumesc ,cu respect
dupa ce zice codul rutier ai putea fii tu vinovatul pt ca nu te ai asigurat la schimbarea directiei de mers in al doilea rand ar fi si cel cu skoda vinovat pt ca a depasit 2 masini concomitent ceea ce este interzis,asta se cheama ...culpa comuna...si sa va reparati singuri masinile
Politia ce verdict a dat?
Din cele descrise de dvs. conducatorul autoturismului skoda este de vina. Chiar daca nu a putut sa vada lampile dvs de semnalizare, vizibilitatea fiind obturata de autoturismul dacia, a putut sa observe ca autoturismul dacia isi micsoreaza viteza franand (s-au aprins lampile stop).
Se mai pune problema cu ce viteza se deplasa autoturismul skoda, daca a depasit viteza legala. Daca da, in cazul deplasarii cu viteza legala conducatorul autoturismului skoda putea opri in deplina siguranta?
Prevad o solutionare anevoioasa a problemei intrucat conducatorul autoturismului skoda va folosi toate mijloacele pentru a iesi nevinovat.
Multa bafta!!!
jannet a scris:

dupa ce zice codul rutier ai putea fii tu vinovatul pt ca nu te ai asigurat la schimbarea directiei de mers in al doilea rand ar fi si cel cu skoda vinovat pt ca a depasit 2 masini concomitent ceea ce este interzis,asta se cheama ...culpa comuna...si sa va reparati singuri masinile


este permis sa depasiti concomitent mai multe masini (nu scrie nicaieri in codul rutier ca este interzis).

On-topic: daca soferul Skoda s-a angrenat in depasire inainte de a va arata Dumneavoastra intentia de schimbare directie de mers (semnalizare), atunci sunteti vinovat. Dar e greu de demonstrat acest lucru.
d le silviu depaseste dmv 2 masini concomintent in fata unui filtru de pol si vei vedea cum iti zboara permisul
vinovat skoda.nepastrarea distantei regulamentare.am inteles ca a fost o lovitura in spate in cele din urma.
daca imi descrieti exact avariile auto dvs.va pot spune cu exactitate.

Alte discuții în legătură

Accident în intersecție cu linie continuă: am virat doar după ce m-am asigurat, dar am fost lovit de o dubă venită din spate. este sau nu culpă comună? andras csilla andras csilla buna seara am o intrebare, am avut un accident in mai, la o intersectie, unde eu viram spre stanga. Am semnalizat din timp ce inseamna ca aproximativ de la o ... (vezi toată discuția)
Accidente în intersecție nedirijată, provocate de o altă mașină decât a mea. cu toate că șoferul acesteia și-a recunoscut vina mi-a fost reținut permisul, ce pot face? Ariciu 84 Ariciu 84 Eu conduc o mașina pe drum principal ,in spatele mașinii mele un tir .Dupa mine o coloana de mașini.In intersecție nedirijata cu linie discontinua ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? cicidaniela cicidaniela buna ziua as dori sa stiu daca sunt vinovat sau nu si cum pot sa demonstrez ca nu sunt vinovat multumesc, fapt : ma aflam pe DN1, sosea cu o banda pe ... (vezi toată discuția)