avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furat de hoti, pagubas de doua ori?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furat de hoti, pagubas de doua ori?!

Buna ziua,
Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care sunt amanetate. Problema este ca ne trebuie o suma mare de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet... Si, se pare ca legea nu ne da nici un instrument pentru a recupera acesti bani de la hoti. Ni s-a spus sa incercam sa negociem cu hotii : sa renuntam la reclamatie contra recuperarii bijuteriilor. Am fi de-acord, insa hotii sunt tineri, n-au nici o proprietate, parintii lor au o situatie precara... Ce putem totusi face?!... Cine ne poate garanta ca ne vom recupera banii dupa ce hotii isi ispasesc pedeapsa?! Legea nu-i poate obliga nicicum sa ne inapoieze banii?
Va multumesc mult pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: criss84000 , utilizator 09:46, 13 Februarie 2010
Nu am auzit de asa ceva.
Bijuteriile se confisca din cate stiu...
Nici noua nu ni se pare logic... Avem impresia ca politia lucreaza mina in mina cu casa de amanet.
Stiti cumva vreo lege ce sepcifica aceasta (ca bijuteriile sunt confiscate)?
Va multumesc mult
faceti o sesizare la seful politiei in care specificati faptul ca bunurile ce v-au fost sustrase nu au fost ridicate de la casa de amanet. banuiesc ca ati dovedit ca acele bijuterii de la casa de amanet sunt ale dvs
Daca s-au stabilit ca bijuteriile furate sunt amanetate de hoti se ridica de la Casa de Amanet si se restituie partii vatamate. Adresati-va procurorului care supravegheaza UP.
Succes!
Atat dl.avocat Lascoschi ,cat si dl.consilier Alex.Radu au perfecta dreptate,in cauza trebuia luata masura confiscarii speciale,prev,.de art.118 lit.c c.pen.
Formulati sesizari la procurorul care supravegheaza cercetarea penala cat si la comandantul politistilor care nu au luat aceasta masura.
Este vorba despre o ilegalitate crasa care trebuieste indreptata.
'

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez aurul furat,dus la amanet? nycoleta81 nycoleta81 am fost jefuita in propria casa de unde mi-a fost furat aurul in timp ce dormeam.curios hotul a fost prins dar a amanetat tot aurul la case de amanet.politia ... (vezi toată discuția)
Buna seara - furt Bogdan_Oprisan Bogdan_Oprisan Am furat din locuinta unui prieten o bijuterie si am dus-o la amanet.Si mama acestuia vrea sa se duca la politie.Ce pot pati?Amanet-ul trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera bijuteriile furate care se afla intr-o casa de amanet? O4n4 O4n4 Cum pot sa recuperez de la o casa de amanet bijuteriile care mi-au fost furate si ulterior amanetate? Multumesc! (vezi toată discuția)