avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nedumerire.....
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nedumerire.....

in 2007 am infiintat o societate cu asociat unic. la registrul comertului am declarat ca nu doresc punct de lucru la sediul social, pentru ca nu aveam de gand sa incep activitatea. in 2008 am inceput activitatea pe firma respectiva (transport rutier) dar nu am facut nici un demers la registrul comertului in privinta punctului de lucru. am incalcat vre-o lege? ce pot sa patesc?
contabilitatea firmei este ok, bilanturile si alte situatii financiare au fost depuse in termene la DGFP. Cu toate acestea, zilele trecute, agentul fiscal care se ocupa de comuna unde firma isi are sediul mi-a spus ca dosarul firmei mele este gol si ca el nu stie de existenta firmei.
astept sfaturile dumneavoastra. multumesc
Cel mai recent răspuns: hubble , utilizator 08:28, 18 Februarie 2010
am mai citit putin pe forum si mi s-au nascut noi intrebari:
daca nu am declarat la ORC punct de lucru se pare ca am lucrat fara autorizatie de functionare din partea unei primarii. asa este? ce lege am incalcat si care sunt sanctiunile?
cum pot sa indrept situatia?
Duceti-va la ONRC si declarati deschiderea punctului de lucru (veti completa declaratiile tip). Mai important este ca, d.p.d.v. legal, activitatea la punctele de lucru nu ar trebui inceputa inainte de obtinerea autorizatiilor de functionare necesare desfasurarii activitatii. Daca le-ati obtinut, foarte bine, daca nu obtineti-le si apoi continuati activitatea efectiv. Daca nu ati achizitionat niciun imobil pe firma la sediul (locatia punctului de lucru) respectiv, nu este nicio problema. In caz contrar va trebui sa declarati la finantele locale orice astfel de achizitie in locatia respectiva. (si veti plati o amenda pt. depasirea termenului de declarare).
multumesc pentru raspuns. o sa primesc vre-o amenda pentru ca am functionat atat de mult timp fara autorizatie?
ce nu inteleg de la dvs .... activitatea de transport fie ca este vorba despre transport marfa sau persoane, nu conteaza insa activitatea nu se desfasoara nici la sediu, nici la punctul de lucru ... deci ce sa modificati ?? nu aveti certificat emis de onrc in baza art 17 prin care se specifica ca activitatea se desfasoara in alte locatii la terti ... :O
am doar certificatul de inregistrare al societatii, codul CAEN este 4941 - transporturi rutiere de marfuri. Mai am un certificat constatator in care scrie: "prezentul certificat atesta ca s=a inregistrat declaratia pe propria raspundere conform careia firma nu desfasoara activitatile prevazute in actul constitutiv sau modificator in spatiul destinat sediului social"

art.17 din care lege:

Alte discuții în legătură

Adaugare activitate catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Am o firma (autorizata pe mediu) cu sediul social in buc - activitate principala 3832 si am deschis punct de lucru in Ilfov cu 3 activitati (cea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare anidar anidar Buna ziua, Recent am apelat la un avocat pentru infiintarea unei societati comerciale. In afara faptului ca pretul initial nu a fost cel real (mi s-au mai ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)