avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutionare cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutionare cerere divort

Buna ziua !
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu privire la solutia data in procesul de divort pe care l-am deschis initial ca reclamant . Pana la prima infatisare am cazut de acord cu sotia mea, astfel incat am solicitat desfacerea casatoriei din culpa comuna pt. ca avem copii minori. La urmatorul termen ni s-a spus sa aducem si copii, care nu au fost bagati in seama, noi am mentinut solicitarea de desfacere a castoriei din culpa comuna cu precizarea ca nu avem nevoie de martori, suntem amandoi vinovati si nu mai putem sta impreuna. Am cazut de acord si asupra intretinerii copiilor.
Din curiozitate am consultat portalul instantei si la solutie in dosarul meu scrie: Respinge actiunea ca nefondata. Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare, Detalii : solutionare.
Intrebarea mea este : ce sa inteleg ? ne divorteaza sau nu ?
Sper ca nu trebuie sa o iau de la capat cu procesul !

Va multumesc de pe acum pentru raspunsuri .

Cu stima, Andrei

Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 19:35, 28 Februarie 2010
Se pare ca nu.
Instanta nu a fost convinsa ca relatiile dintre voi sunt grav si iremediabil vatamate, astfel ca a decis ca aceasta casatorie poate sa continue. :)
Din pacate trebuie sa faceti apel fiindca actiunea v-a fost respinsa ca fiind nefondata! Judecatorul respectiv a invatat Dreptul Familiei dupa ureche, precum lautarii!B-)
Dl.Mihai are dreptate,mai patrund si neaveniti in aceasta meserie,dar pana se dovedeste aceasta,fac si "victime"
O intrebare foarte serioasa;
Minorii sau vreunul dintre acestia are 10 ani ?
Daca are 10 ani trebuia audiat in Camera de consiliu ,iar daca nu s-a facut aceasta ,este un motiv de atacare a hotararii
Nu formulati apel pentru ca veti pierde, hotararea instantei este temeinica si legala, deoarece nu ati probat motivele desfacerii castoriei, mai exact trebuie sa probati ca relatiile dintre soti sunt iremediabil vatamate si continuare convietuirii este practic imposibila.Formulati o noua actiune prin care solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna , hotarare nemotivata si restul cererilor accesorii capatului de cerere privin divortul.Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude, ancheta sociala, audiere minori daca au minim 10 ani.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da, 2 dintre copii u peste 10 ani si dupa cum am spus, desi ne=a pus sa-i duvem la judecatorie nu au fost bagati in seama.
Oare trebuie sa ne dam in spectacol cu circ ca sa demonstram ca nu se mai poate ? am recunoscut amandoi ca nu mai poate continua relatia , oare nu e suficient ?

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare pt ca nu ne putem permite sa angajam avocati.
oricum nu mai locuim impreuna, eu m-am mutat in lat oras si ma costa mult si drumurile la tribunal

multumesc din suflet pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul ambelor parti alex26brasov alex26brasov Buna seara. Doresc si eu un rapsuns in legatura cu problema unei prietene. Ea doreste sa divorteze, dupa o relatie de 7 ani, insa sotul se incapataneaza si ... (vezi toată discuția)
Divort respins! ContSters269279 ContSters269279 Am deschis o actiune de divort, in calitate de reclamant, pe culpa comuna si care mi/a fost respinsa la Judecatorie. Motivele respingerii sunt ca nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord stenczeldina stenczeldina Vrem sa divortam de comun acord,culpa e a mea,avem un copil minor,de 16 ani,vreau sa-mi fie incredintat mie,tatal e de acord,precizez ca muncesc dar fara carte ... (vezi toată discuția)