avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Metodologie miscarea personalului didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Metodologie miscarea personalului didactic

(2) În cazul în care restrângerea de activitate vizează două sau mai multe persoane de aceeaşi specialitate, inclusiv cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control prin detaşare în interesul învăţământului, în afara situaţiei prevăzute la art. 13 alin. (3) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, se procedează la evaluarea obiectivă sau la organizarea unui concurs, conform hotărârii consiliului de administraţie, la propunerea directorului adjunct. Evaluarea, respectiv concursul, se realizează de către o comisie, numită de inspectorul şcolar general, al cărei preşedinte este inspectorul şcolar de specialitate......

(3) Cadrele didactice titulare care au decizia de numire/transfer în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar sau pe mai multe specializări sunt vizate de restrângere de activitate, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi/specializări există restrângere de activitate.

INTREBARE (rog raspunsul concret, justificat legal, argumentat)

Consiliul de administratie poate merge pe "sunt vizate" (nu scrie intra primii in restrangere sau intra obligatoriu) si cere Comisie de evaluare a tuturor cadrelor dicatice din specialitatea X , motivele sunt bine intemeiate, obiective, cu dovezi ce atesta prestatia neadecvata (rezultate slabe ale elevilor, lipsa de la ore, ratacirea tezelor cu subiect unis in carciuma ..) a unuia dintre cadrele didactice care ar obtine acest post "pe tava", mizand pe tineretea si lipsa de grade didactice ale celorlalti colegi.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamat cristeaion cristeaion In comuna sunt 10 invatatori . Un post se va desfiinta din motive de copii sub normativ .In comuna nu este disponibil niciun post de invatator iar cel in cauza ... (vezi toată discuția)