avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... eterna problema-vecinii de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

eterna problema-vecinii de bloc

Buna ziua! Suntem o familie formata din 3 persoane, noi, adultii avand 42 de ani si fiul nostru 17 ani...Recent, sotul meu a implinit aceasta varsta (42 ani) si am avut invitati...In cursul zilei ne-am informat vecinii de scara faptul ca sambata seara vom avea invitati si ... se va auzi probabil muzica, rasete...Vecinul de palier nu ne-a deschis usa (desi era acasa).....este o persoana fff dificila... Un mic exemplu: de curand la parterul scarii noastre (noi locuim la et.4, alaturi de vecinul "problema") s-a lucrat la amenajarea unui apartament, de unde evident s-au auzit zgomote (flex, masina de gaurit, lovituri de ciocan, etc) cum de altfel era si absolut normal, EL (vecinul) le-a facut reclamatie pentru galagie....Cum probabil deja v-ati dat seama...da si noua ne-a facut reclamatie....ne-am trezit sambata seara cu patrula de politie la usa noastra....Ocazie cu care am aflat ca mai aveam depusa o reclamatie (nefondata) la politie in urma cu ceva vreme (de care habar nu aveam )....Iar asta ar fi cea mai mica problema...sotul meu lucreaza in cadrul MAI si din pacate, reclamatiile nefondate al "iubitului" vecin ii creaza probleme ....Si ca sa fie si mai ...ciudata situatie, ieri (luni) cand vine sotul acasa gaseste usa manjita cu margarina sau unt, ca nu am gustat...Suntem persoane serioase, fara nici o alta problema cu alti vecini (locuim in aceasta scara de 10 ani) muzica a "mers" la nivelul mediu al televizorului din bucatarie...deci...chiar nu-l inteleg...In concluzie, as dori un sfat: ce avem de facut, pentru ca urmatoarea reclamatie va ajunge direct pa masa inspectorului sef al sotului meu si mi-e teama de eventualele repercursiuni...Caci asa cum a mai facut reclamati nefondate, mai poate face una....
Legal nu aveti cum sa il opriti sa faca reclamatii.
Cum va imaginati ca puteti sa faceti acest lucru? sa ii furati pixurile din casa?
Incercati sa discutati cu el, dar cred ca daca ii explicati ca ceea ce face ii dauneaza sotului la serviciu, o sa se ambitioneze sa mai faca o data. A demonstrat deja ca nu gandeste.
Mutati-va sau incepeti sa pasiti ca niste umbre, sa nu cumva sa il deranjati pe vecin:)
pai cu vorba buna doar, din aproape in aproape.

ar mai fi in lege o sectiune pt reclamagii nefondati, legea iar pedepsii...doar asa sa-l linistiti sa mai faca reclamatii.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns! :)Sper sa castig la loto pentru a ne putea muta, caci daca i s-a "pus pata" pe noi... slabe sanse sa renunte#-o Eu totusi sper sa renunte! Speranta moare ultima...Va multumesc inca o data! O zi minunata va doresc !:)
Reclamati-l si dumneavoatra.
Reclamati chiar cazul concret in care a murdarit usa cu margarina. Eventual reclamati ca va tine sub observatie si va reclama nefondat aducand politia la usa dv fara motiv. Reclamati alte incidente pe care le-ati avut cu el.
Va multumesc pentru sfat si dvs. domnule adriantot:) Sincer , am detestat dintotdeauna "reclamagii de profesie" asa cum este vecinul meu....dar se pare ca dansului ii face placere..

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie andonie maria andonie maria Buna seara.Am si eu o problema si va rog daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi sau cateva sugestii, ca nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)