avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de pe internet si ca termenul de insciere la masa credala a fost pe 23.02.2010, de care nu am stiut, iar intalnirea creditorilor este pe 24.04.2010).
Am citit in legea insolventei ca debitorul este obligat sa depuna actele la lichidator in termen de 10 zile de la deschiderea procedurii de insolventa, dar daca nu le depune este tras la raspundere cumva?
Cel mai recent răspuns: c_oana , utilizator 22:20, 7 Martie 2010
merita sa formulati si sa depuneti cererea de admitere a creantei cu inscrisurile doveditoare, chiar daca nu mai sunteti in termenul stabilit de judecatorul sindic. Daca administratorul societatii respective ar fi predat actele contabile, lichidatorul trebuia sa va notifice. dar ptr. ca nu ati fost notificat puteti sa solicitati totusi repunerea in termenul de depune a creantei. Chiar daca s/a publicat de catre lichidator in Buletinul special, in materie, acesta nu este citit de toatat lumea.
Exista fapte pentru care administratorii pot fi trasi la raspundere, iar daca faptele lor intrunesc elementele unor infractiunii, acestia vor raspunde si penal
Dar daca el refuza in continuare sa aduca actele cum pot sa imi recuperez banii daca nu stiu ce bunuri are , sau daca le-a instrainat inainte de a intra in insolventa?
La masa credala nu sa inscris nimeni si stiu ca mai sunt creditori.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
c_oana, utilizator
dvs. formulati cererea si prezentativa la instanta pentru a o sustine.
Este posibil sa aiba ceva in conturi . Daca a instrainat bunuri inainte de deschiderea procedurii se poate solicita anularea actelor de vanzare/cump. sau altele de comitetul creditorilor, nu am legea in fata. Luati legatura si cu lichidatorul. acesta face distribuirile, daca are din ce. , Eventual luati legatura si cu avocat.
Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?

De unde stiti acest lucru ??
Va intreb deoarece daca soc debitoare si-a cerut insolventa trebuia sa depuna actele odata cu cererea de deschidere !!
Depuneti o cerere de admitere a creantei in tabelul creditorilor la dosarul cauzei mentionand si faptul ca nu ati fost notificat in acest sens .
Stiu ca nu a dus actele, deoarece am vorbit cu lichidatorul, si care mi-a zis ca pe data de 29.01.2010 sa deschis procedura de insolventa si ca nu mai suntem in termen sa depunem actele de inscriere la masa credala ca a fost termenul pe data de 23.02.2010, si ca ea declara firma pe 24.04.2010 in faliment daca el nu aduce actele.

Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
c_oana, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)