avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

as dorii sa stiu cat plateste un angajator pt cartea de munca la un salariu minim pe economie.....va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: roxanach , utilizator 18:09, 10 Martie 2010
Pentru un salariu minim brut pe economie de 600 lei , angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat suma de 173 lei.

Sume referitoare la angajat
Salariul brut 600
Sporuri impozabile 0
Reţineri angajat
CAS individual 10.5 % 63
ªomaj 0.5 % 3
Asigurări de sănătate 5.5 % 33
Deducere personală funcţie de bază 250
Impozit pe salariu 40
Sporuri NEimpozabile 0
Salariul net 461

Sume referitoare la angajator
Reţineri angajator
CASS 5.2 % 31
ªomaj 0.5 % 3
CAS 20.8 % 125
FNUASS 0.85 % 5
Fond de risc si accidente 0.4 % 2
Comision cărţi muncă 0.75 % 5
Fond creanţe salariale 0.25 % 2
va multumesc din suflet.......si as mai avea o intrebare dc patronul are o intreprindere individuala poate avea angajati?dc angajatorul plateste 173ron la stat angajatului cat ii revine sau aceasta suma de 173 ron este suma totala care se plateste la stat?:help:
1. Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

2. Suma de 173 lei revine integral statului .
Pentru un CIM incheiat cu sal 600 lei angajatorul plateste salariatului 461 lei si vireaza la stat 312 (adica 139+173)
am inteles ca suma de 173 ron revine integral statului dar suma de 173 ron este suma totala care se plateste pt un sal minim pe economie de 600 ron.....sau?????atat revine doar angajatorului sa plateasca pt sal min.......angajatul plateste ceva?

Alte discuții în legătură

Cam cat ar trebui sa platesc la o firma ? virgula virgula cat sunt darile la un salariu minim pe economie ,daca as dori sa imi platesc la o firma pana la nastere ptr a beneficia de indemnizatie cc (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Contributii angajator pentru cartea de munca anaidu anaidu Care sunt mai exact contributiile pe care trebuie sa le plateasca angajatorul pe de o parte si angajatul pt un salariu minim pe economie de 600 ron brut? (vezi toată discuția)