avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz plata dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz plata dauna rca

Buna seara!In data de 04-12-2009 am avut un eveniment de circulatie vinovatul si-a recunoscut vina ,am facut constatarea amiabila inspectorul de dauna a fost si a facut dosarul ,serviceul a facut devizul iar dupa 2 saptamani d-na inspector a dat ok sa se repare masina ,am scos masina din service iar prin data de 19.01.2010 ma suna ispectorul de dauna sa-mi zica sa platesc o diferenta de plata pentru ca masina mea nu ar avea km reali la bord , si ca masina ar fi fost gasita inainte sa o fi cumparat eu cu km mai multi.Am mentionat ca nu sunt de vina ,eu nu-mi reparam masina cu suma respectiva , adica m-a pus in fata faptului implinit . Trece inca o luna de zile respectiv azi primesc o instintare de plata citez"Valoarea la data accidentului ,a masinii,conform conditiilor RCA este de 18170,.78 Ron(aceasta valoare s-a obtinut pornind de la retul de nou 21600 euro ,conform catalogului Schwacke 3/2003 ,din care s-a scazut uzura aferenta 8 ani ,5 luni vechime ,stare de intretinere satisfacatoare).Pentru considerentele expuse , va aducem la cunostinta faptul ca, din totalul de reparatie emisa de serviceul auto in valoare de 25551.75 ron cuantumul despagubirii este egal cu valoarea de la data acidentului a masinii ,in concluzie nu putem da curs solicitarii dvs ,de despagubire in ceea ce priveste diferenta de suma adica 7380,98,ramanand in sarcina dvs."
Ea a facut dosarul , a dat ok pentru reparatiea fost de acord cu devizul facut a dat si acceptul sa scot masina din service. Lamuriti-ma ce sa fac!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 01:15, 24 Martie 2010
Motivatia neplatii mi se pare incredibila si absurda.Singura cale este instanta de judecata.Puteti citii contractul si sa vedeti daca motivul invocat de ei este clauza de excludere.Chiar sunt curioasa!!!
Modul cum spuneti ca s-au petrecut lucrurile si cum a tratat inspectorul de dauna problema este hilar. mergeti la service si obtineti o copie dupa acceptul de plata al asiguratorului sidupa acceptul pe care vi l-au dat pt introducerea in reparatie. Cu aceste doua documente prezentati-va la asigurator si discutati cu ei de pe pozitia celui care are dreptate si asiguratorul incearca sa-l fenteze.
In cazul despagubirilor acordate pagubitului in temeiul unei polite RCA valoarea maxima de despagubit se calculeaza in baza coeficientilor de uzura care au strinsa legatura cu numarul de km parcursi intr-un an.
Daca celelalte valori - valoarea de nou, valoarea devizului- sint corecte, cereti lamuriri cu privire la modul in care au constatat ca nr. de km este nereal iar daca justificarile asiguratorului sint intemeiate decizia acestuia de a plati partial reparatia este corecta din punct de vedere tehnic.

I L O
Inainte sa fiu eu proprietar zice d-na masina ar fi fot inregistrata la reprezentanta Porsche cu mai multi km .Ce vina am eu in cazul de fata deoarece daca imi spunea inainte sa dea ok pentru reparatie cat costa masina , eu nu o mai reparam nu?Cu 181000 de ron imi luam alta masina .A facut dosarul a fost de acord cu devizu ? Ce vina am eu?
Eu vad chiar vina lor exclusiva.In momentul incheierii contractului sunt ff superficiali si apoi daca se apeleaza la despagubiri invoca clauze inchipuite.
Insistati nu aveti nicio vina.Adresati-va Comisiei de supraveghere a asigurarilor.

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca / catalog schwacke / valoarea reala auto Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 26.08.2012 am fost implicat intr-un eveniment rutier. Pe scurt, o doamna a intors in fata mea pe linia continua, neputand sa evit ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Valoare dauna totala? muresan l muresan l buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . ... (vezi toată discuția)