avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar angajat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar angajat

In cazul in care o persoana care a promovat examenul de primire in Barou doreste sa se angajeze la o societate obisnuita (nu de avocatura), exista vreun mod in care acesta sa poata fi angajat ca avocat stagiar? Sau singura posibilitate este de a fi angajat in calitate de jurist?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 17:58, 17 August 2012
confom legii avocaturi si statutului pe care orice avocat stagiar trebuie sa le cunoaca meseria de avocat este incompatibila cu orice functie salarizata , mai putin cea in interiorul profesiei. prin urmare raspunsul este categoric nu.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Dumneavoastra trebuie sa incepeti perioada de stagiu. Trebuie sa va gasiti un avocat care sa va coordoneze stagiul. Cu dansul veti incheia un contract de salarizare in interiorul profesiei, care va avea durata stagiului, de 2 ani. Stagiul va fi finalizat prin promovarea examenului de definitivare in cadrul INPPA in care ati sustinut admiterea. Ulterior, dupa deschiderea propriului cabinet, veti putea incheia cu firme contracte de colaborare, prin care sa prestati servicii juridice.
Liber profesionist=avocat
Angajat cu contract de munca = consilier juridic.
Doua legi diferite, doua statute diferite.
Daca doriti acum sa va angajati cu CM, nu veti putea incepe stagiul in avocatura. Si e pacat.
In conditiile in care doriti sa va incepeti cariera de jurist sau sa fiti salarizat in cadrul oricarui alt loc de munca, fara a practica profesia de avocat, puteti soliicta Baroului din care faceti parte, suspendarea din profesia de avocat pentru perioada cat aveti contract individual de munca. Este de mentionat faptul ca in cadrul acestei perioade nu veti mai putea practica profesia de avocat si in consecinta nu veti putea realiza stagiul de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As dori mai multe informatii despre ce implica a fi avocat stagiar. Dupa admiterea in examen, este necesar sa gasim un avocat care sa ne ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)