avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat pentru magazin online. Ce documente ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat pentru magazin online. Ce documente fiscale sunt obligatorii?

Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de factura si chitanta?

Shopul online / website-ul este construit sa emita factura direct din datele de comanda facuta de cumparator. E suficient sa fie printata factura, cu serie si numar, in 2 exemplare (1 la client, 1 la contabilitate)?

Ce documente mai sunt obligatorii pentru un magazin care vinde online (forma organizare SRL; vanzare bunuri nealimentare, textile)? Adica trebuie NIR-uri, alte registre obligatorii, ce trebuie sa aiba? Puteti va rog sa enumerati aceste documente?
Comertul electronic este reglementat ca tehnica de vanzare prin Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic.

Pentru a desfasura acest gen de activitate trebuie sa aveti in actul constitutiv al societatii dvs., Codul CAEN 4791 “ Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”.

Pentru comertul online de bunuri se intocmesc aceleasi documente ca pentru comertul obisnuit.

Pentru facturare, in conformitate cu prevederile art. 2 lit. k) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, de la aceasta obligatie se excepteaza comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.

Conform art.2 din OPANPC 7/2010 “Toti operatorii economici care administreaza site-uri de vanzari, preluare comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comert electronic), sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link vizibil catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C

Si daca nu gresesc, va incadrati si la Lege nr. 677 din 21 noiembrie 2001
pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date
Ce inseamna incadrarea la legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001
pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date? Adica ce trebuie facut pentru deplina legalitate?
pai inseamna ca oamenii care se inregistreaza la dumneavoastra, trec acolo niste informatii si date personale, iar dvs trebuie sa le gestionati si raspundeti in cazul in care ajung publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Magazin online poate vinde catre persoana fizice? hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Am un SRL si un magazin online pe care vand produse. Intrebarea mea este daca pot sa vand si catre persoane fizice daca nu am casa de marcat, ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)