avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare imobiliară - se evaluează și parcarea
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare imobiliară - se evaluează și parcarea

Am achiziționat un imobil, la care apare cu titlu de accesoriu parcarea subterană. Urmează să semnăm actele pentru un credit ipotecar și aș vrea să știu dacă evaluatorul imobiliar va ține cont de parcarea respectivă. Menționez că este vorba de Cluj-Napoca. Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
kingac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Gavrila , Evaluator 14:04, 25 Iunie 2018
Daca in actul de vanzare-cumparare este inclusa % cota parte (ca proprietate) din parcarea subterana, evaluatorul trebuie sa tina cont si de acest aspect.
Evaluatorul va estima valoarea proprietatii, asa cum este ea descrisa in actul de vanzare cumparare si in extrasul de carte funciara.

Existenta locului de parcare va influenta pozitiv valoarea apartamentului dumneavoastra in masura in care piata recunoaste aceasta "imbunatatire" (se vor lua in considerare comparabile care vor dispune de un loc de parcare similar, sau se va ajusta pretul comparabilelor care nu dispun de loc de parcare cu o valoare observata in piata).

Exista o diferenta de valoare si in functie de dreptul de proprietate asupra locului de parcare, daca acesta este absolut (si clar delimitat), in cota indiviza sau este doar un drept de folosinta.

Nu este obligatoriu ca valoarea adaugata a locului de parcare la valoarea proprietatii sa fie egala cu pretul pe care il platiti pe locul de parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata intretinere garaj 3NGi 3NGi Buna ziua! Sunt proprietar de apartament in Cluj Napoca intr-un complex care dispune si de locuri de parcare subterane. In contractul me de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Păstrare cotă indiviză apartament? Bachus20 Bachus20 Bună seara! O întrebare, dacă se poate: Dețin un imobil de x mp, pe care doresc să îl vând. Ideea este că în jurul blocului unde se află acest ... (vezi toată discuția)
Acord de asociere SethBV SethBV Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)