avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ajutor umanitar(daruri manuale) catre o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ajutor umanitar(daruri manuale) catre o persoana fizica

buna ziua, daca o asociatie ofera ajutor umanitar(daruri manuale) unei persoane fizice printr-un contract, acel contract trebuie dus la contabilitate sau trebuie doar pastrat de catre membrii asociatiei in vederea justificarii in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:24, 14 Mai 2024
Cat timp bunurile cedate persoanei erau inregistrare in patrimoniul si contabilitatea asociatiei ele trebuie sa fie scoase din patrimoniul si din contabilitatea asociatiei.
multumesc de raspuns si clarificare.as mai avea o mica nelarurire, sunt vicepresedintele unei asociatii ce are la baza strijinirea copiilor cu boli rare si dezabilitati si as vrea sa stiu daca se poate plati/dona/sponsoriza sau cum pot onora serviciile unei persoane ce vine o zi maxim 2 zile pe luna sa stea si sa aibe grija de un micut cu problemele ce sunt in statutul asociatiei?
evident că trebuie operat și în contabilitate
Daca sunt doar 2 zile pe luna nu are rost sa-l angajati, dar puteti incheia un contract de prestari servicii.
exista practica judiciara si administrativa in sensul ca si daca sunt doar 2-3 ore / luna dar timp de mai multe luni consecutiv se impunea incheierea unui CIM cu timp partial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Suma platita si neimpozabila rugby15 rugby15 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie infiintata pe Legea 26 / 2000 poate sa plateasca din fondurile proprii , sume de bani catre diverse persoane ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare din partea fundatiei Ramona24 Ramona24 Buna z iua. Fundatia poate oferi sponsorizare sub forma platii unor persoane fizice pentru a presta servicii in afara fundatiei pentru ... (vezi toată discuția)