avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Refuz încheiere situație școlară
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Refuz încheiere situație școlară

Bună ziua,

Există posibilitatea legală prin care școala să refuze să "încheie" situația copilului meu de clasa I, prin refuzul acceptării unor absențe medicale întinse pe parcursul a aproximativ două luni? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 11 Mai 2024
art. 117 REGULAMENT-CADRU din 4 iulie 2022 de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar
Sunt declarați amânați elevii cărora nu li se poate definitiva situația școlară la una sau la mai multe discipline de studiu/module din următoarele motive:
a) au absentat, motivat și nemotivat, la cel puțin 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an școlar la disciplinele/modulele respective și nu au numărul minim de calificative/note prevăzut de prezentul regulament;
b) au fost scutiți de frecvență de către directorul unității de învățământ în urma unor solicitări oficiale, pentru perioada participării la festivaluri și concursuri profesionale, cultural-artistice și sportive, interne și internaționale, cantonamente și pregătire specializată;
c) au beneficiat de bursă de studiu în străinătate, recunoscută de Ministerul Educației;
d) au urmat studiile, pentru o perioadă determinată de timp, în alte țări;
e) nu au un număr suficient de calificative/note necesar pentru încheierea mediei/mediilor sau nu au calificativele/ mediile anuale la disciplinele/modulele respective consemnate în catalog de către cadrul didactic din alte motive decât cele de mai sus, neimputabile personalului didactic de predare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, ... Manuelutza Manuelutza Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, intra in categoria celor amanati anual, din ROFUIP? (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare elev din gimnaziu penru absente alina_25 alina_25 Poate fi un elev din gimnaziu exmatriculat daca are peste 40 de absente nemotivate si daca da care este procedura? Multumesc! (vezi toată discuția)