avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Poate un student face practica la o firma fara ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Poate un student face practica la o firma fara examenul de medicina ...

Poate un student face practica la o firma fara examenul de medicina muncii? Este vorba despre o practica generala, nu pe o functie specifica sau un anumit loc de munca.
Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:39, 14 Mai 2024
1. Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

2. Legea 258/2007
art. 20
Practicantul participă activ la activităţile desfăşurate de partenerul de practică, doar dacă acestea sunt în interesul specializării, al dezvoltării cunoaşterii, dar numai după efectuarea de către acesta a instructajelor de protecţie a muncii şi de apărare împotriva incendiilor, specifice acelor activităţi.
Elevii si studentii aflati in practica nefiind angajati cu contract individual de munca, nu sunt supusi prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Instruirea dpvd ssm si psi-su este obligatorie pentru elevi si studenti inainte de a fi admisi la locurile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)
Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)
Angajare student stela chelner stela chelner Buna ziua, O firma privata poate angaja un student cu contract de munca. Sau in situatia in care efectuiaza practica ce documente sunt necesare de la ... (vezi toată discuția)