avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare ilegala adunare generala asoc prop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare ilegala adunare generala asoc prop

o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie si atacare in instanta?zile calendaristice sau lucratoare?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Vulturudac, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari nu are nici o treaba, legea nu prevede nici o virgula, ca s-ar ocupa de distribuutie de apometre.
Legea prevede doar obligatia proprietarului, de a-l achizitiona si monta. Asociatia poate doar sa conceapa un regulament de montaj si sa controleze. Atit.
Oricine face o poza in ziua Z, cind se citesc si apometrele wireless.
Si trimite asociatiei.
w_v_w_v a scris:


Pai nu inventeaza nimic. E ziua citirilor si cel care a ramas pe apometru clasic nu a transmis citirea in data stabilita conform regulament .
Cat costa un apometru ? nu vi le baga in rate asociatia de proprietari?


Asociatia nu baga nimic, ca nu-i camatar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțelegeți care este problema ?

Problema este că că pentu a se încheia convențiile individuale de facturare și pentru a se ajunge în situația în care „dacă unul nu plătește el răspunde, nu se ia apa pe condominiu”, trebuie obținut acordul tuturor proprietarilor din condominiu .

Asta este problema, obținerea acordului scris al tuturor proprietarilor din condominiu, pentru că dacă exită un singur proprietar care nu-și dă acordul scris, condiția nu este îndeplinită.


Însă așa cum am afirmat anterior, ca urmare a discuțiilor „Vulturuldac” poate să hotărască singur dacă preferă calea instanței cu un proces lung costisitor și cu riscul de a pierde, sau dacă respectă hotărârea adunării generale cu privire la montarea apometrelor cu citire radio. Costă mai puțin.


La bună vedere !


Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar incepem ???
Am explicat de ce nu isi poate pune fiecare alt fel de apometru si ar trebuie pe cat posibil sa aiba toti la fel cu expeptia inlocuirilor pe parcurs unde poate nu mai gaseste asociatia acelasi model.
Unde scrie ca proprietarul se ocupa de achizitie? il achizitioneaza de la asociatie . Si ar trebui sa si-l monteze el si asociatia sa il sigileze.
Evidet ca nu il dau sa il monteze el ci doar daca il monteaza de fata cu cineva de la asociatie dar in mare parte le instaleaza cineva de la sociatie gratuit si sigileaza pe loc.
Ca daca il dau sa il instaleze el poate il "aranjeaza si pe ala".

Va aduc eu 3 apometre noi noute de la bucuresteni care dupa ce s-au mutat si fiind de treba cu ei au recunoscut ca daca ii lasam sa il pun pe ala al lor era jale.
Va scriu in particular daca doriti cum le "aranjasera"

in concluzie Asociatia de proprietari nu merge pe incredere si evident toti ar trebui sa aiba la fel . Cel putin la momentul cand se monteaza prima data. Apoi pe pracurs daca se strica cate unul sa se inlocuiasca pe cat posibil lal fel sau daca nu de aici inainte toate la fel pana la momentul cand vom fi obligati sa punem RADIO.

Radio aduce numai beneficii cu exceptia costului de citire asa daca nu se achizitioneaza echipamentul de citire .
Asta deocamdatavcat va mai fi posibil sa iti citesti RADIO singur pana nu ajunge obligatoriu ca la repartitoare doar "firma autorizata " ANRSC ANRE etc.

Cu ce ajuta RADIO:
Pai citirile care se fac toate odata cu 3 zecimale si uneori concomitent cu apometru general.Adica aprope se elima diferentele .
La mine dau poze locatarii pe whats app in primele 3 zile ale lunii. Avem o locatara care azi da de la baie si maine de bucatarie .
Nu mai trebuie sa munceasca nimeni sa monteze apometrele si monteaza o firma.
Cand se strica se defecteaza inlocuieste firma si tot ei factureaza proprietarul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu începem. Ați înțeles greșit o grămadă de lucruri din lege.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
am studiat legea si nu am gasit nicaieri dreptul adunarii generale a asociatiei de a lua hotarari ce vizeaza proprietatea privata;mergand strict pe lege nu am cum sa pierd ;daca pierd ,pot ataca hotararea;la ce cheltuieli de judecata va referiti?in ce constau ele?

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio? Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna ziua, Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)