avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o situatie foarte încurcată si am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o situatie foarte încurcată si am nevoie de sfaturile ...

Buna ziua,

Am o situatie foarte încurcată si am nevoie de sfaturile unui avocat pe speta drept civil (cred)
Avem o proprietate 150mp - parte dintr-o proprietate mai mare de 300mp - cumpărată de bunicii mei prin diviziune.
Incercam acum sa facem actele pentru cadastru si intabulare, si ne lovim de aceasta indiviziune stipulata in acte.
Vecina, cu care se presupune ca suntem in indiviziune nu a avut probleme in acest sens, are cadastru si intabulare fara nici-o problemă.

De asemenea in actele vechi avem stipulat si un drept la jumatate din pod si acces la closet, closet care nu a existat niciodata.

Cum putem rezolva situatia?Prin notar din pacate nu reusim pentru ca nu ne înțelegem cu vecina respectivă.

Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intelege foarte clar problema d-voastra. Din ce a ti scris pare ca ati cumparat cota parte de 1/2 dintr-o proprietate in care aparea si vecina cu aceeasi cota. Insa dupa asta scrieti ca vecina nu se mai afla in coproprietate (indiviziune) cu d-voastra pentru ca si-a intabulat in cartea funciara dreptul de proprietate exclusiv si ca acum nu va puteti intelege cu ea.
Solutia la problema d-voastra pare sa fie o cerere de partaj adresata instantei de judecata, in cadrul procesului putandu-se face o expertiza in specialitatea topografie-cadastru pentru a identifica lotul d-voastra si a-l putea apoi inscrie in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara. In prealabil ar trebui insa sa angajati un topograf ca sa vedeti daca nu cumva vecina s-a intabulat pe mai mult decat trebuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietari titlu de proprietate teren cezar_petrescu cezar_petrescu Buna ziua, In urma succesiunii mama mea a mostenit un teren intravilan. Vecin cu terenul, mai exista un lot mostenit conform aceleiasi succesiuni de un var ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren rodikaconstantin rodikaconstantin buna ziua, am in proprietate un teren cu constructie, insa terenul face parte dintr-un lot mai mare, vecinul meu fiind fratele. Fiecare are acte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Iesirea din diviziune a2b4c6 a2b4c6 Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot iesii din diviziune cu vecinul meu.Avem un teren de 300 mp pe care este construita casa,jumatate este propietatea vecinului ... (vezi toată discuția)