avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara.. este vorba despre o procura speciala. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara.. este vorba despre o procura speciala. Pentru ridicarea ...

Bună seara.. este vorba despre o procura speciala. Pentru ridicarea drepturilor bănești cu titlul de pensie.incheiata în anul 2022 luna iulie ziua 08.,,Prezentul mandat este gratuit, netransferabil și valabil pina la revocarea sa....Scrie pe ea....Întrebarea este pina la ce data este valabila ?pe alte procurorii pentru același lucru aveau o data fixa.
Cel mai recent răspuns: Nickyuli , utilizator 10:49, 19 Mai 2024
Până la revocare (cum scrie) sau până la deces
Asa scrie ,,valabil pina la revocarea sa"
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.2015 Cod civil:"Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui."

Cu toate acestea, în cazul procurilor de ridicare a pensiei, Posta nu le accepta decât 1 an. Probabil, în ideea confirmării an de an, ca mandantul nu a decedat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura specială utilizată în sistemul public de pensii, indiferent de obiectul ei, este valabilă o perioadă de maximum 18 luni (un an și șase luni) de la data autentificării conform Art. 5 din Ordinul nr. 214/2012 al Casei Naționale de Pensii Publice.


Consider ca ordinul ala ar trebui atacat
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
gi-jane2, moderator
18 luni au zis cei de la posta.nu înțelegeam de ce. Trebuie făcută alta. VA MULȚUMESC .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei procuri speciale SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Avand in vedere experienta dumneavoastra, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu si doua matusi in varsta ale lui sunt ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate pentru o procurã robertsega32 robertsega32 Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest ... (vezi toată discuția)