avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal conducere fără permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal conducere fără permis

Bună ma ajuta cineva cu un răspuns va rog frumos, Am primit o amenda penala de 9450 ron motivul fiind conducere cu permisu suspendat.amenda fiind asa mare este din faptul ca nu am fost reabilitat la un dosar anterior în care am primit închisoare cu suspendare.
As dorii sa știu dacă acum se anulează din nou permisul
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Georgelgabor82@gmail.com, utilizator
Buna ziua
Da. Se anuleaza.

Codul rutier:
Art. 114
(1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

Mulțumesc pentru răspuns.si cam pe ce perioada se anulează? Pt ca eu momentan am primit doar o soluționare de la parchet și o foaie ca în termen de 3 luni sa plătesc amenda
Daca ati fost condamnat la amenda penala, permisul se anuleaza si aveti dreptul sa va prezentati la examen pentru un nou permis in termen de 6 luni de la achitarea amenzii.
Ma scuzați ca va întreb iarăși am primit o dispoziție de la politie cum ca a fost anulat permisul pana voi obtine un nou permis dar nicarii nu scrie și nu spune cand ma pot reapuca de un nou permis.amenda am plătit-o recipisa am dus-o la judecătorie dar nimeni nu a zis nimic

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca ati fost condamnat la amenda penala, permisul se anuleaza si aveti dreptul sa va prezentati la examen pentru un nou permis in termen de 6 luni de la achitarea amenzii.

V-am spus cand este posibil, ce nelamurire mai aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala Bambuch Bambuch Buna seara. Am avut permisul suspendat pentru numar fals de înmatriculare.. ..am stat aproape un an si jumatate fără permis...si acum am fost condamnat la o ... (vezi toată discuția)
Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis? Adrian banu Adrian banu Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns! (vezi toată discuția)
Bună ziua, voi fi pe scurt am fost prins de două ori băut ... Constantinion Constantinion Bună ziua, voi fi pe scurt Am fost prins de două ori băut la volan am fost condamnat am executat 8 luni închisoare mam eliberat a trecut 6 luni de la ... (vezi toată discuția)