O problema supusa dezbaterii in cadrul celor 2 workshop-uri organizate de catre AvocatNet.ro privind aplicatia ReviSal a vizat clarificarea modalitatii de raportare a sporurilor salariale.

Specialistii invitati la dezbateri au fost de parere ca toate sporurile salariale trebuie raportate lunar catre ITM. Aceasta afirmatie este sustinuta si de un document oficial semnat de Inspectia Muncii, potrivit caruia, toate sporurile se vor inregistra lunar in ReviSal.

“Avand in vedere ca sporurile se acorda in functie de salariul realizat intr-o luna, acestea se vor inregistra lunar in ReviSal”, se arata in documentul semnat de Inspectia Muncii.

De asemenea, se fac precizari si cu privire la sporul de fidelitate. Potrivit Inspectiei Muncii, intrucat in lista predefinita a sporurilor, identificata in aplicatia ReviSal, nu se regaseste sporul de fidelitate, acesta poate fi introdus de angajator din meniul “Angajator”>”Sporuri”>”Adaugare Sporuri”.

Ce date cuprinde ReviSal?

Conform HG 500/2011, Registrul se intocmeste in forma electronica. Acesta se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i) data incetarii contractului individual de munca.

Documentul semnat de Inspectia Muncii poate fi consultat in fisierul atasat.